1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAK
TUTUKSUZ YARGILANACAK

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Tutuksuz yargılanacak

A+A-

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da Nisan ayında işlenen “Ev açma, kasti hasar ve sirkat” suçu ile ilgili geçtiğimiz Cuma mahkeme huzuruna çıkarılarak tutuklanan zanlı Şadan Mamaali hakkında başlatılan polis soruşturması tamamlandı. Dün yeniden yargı huzuruna çıkarılan Mamaali, yargılanıncaya kadar teminata bağlandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hakan Özçürümez, 2013 Nisan ayında Küçükkaymaklı’da Hasan Demir’in ikametgahının güneye bakan penceresinin kasti hasara uğratılarak içeri girildiğini ve ev içinde muhafaza edilen 4 bin 5 yüz TL ve bin 5 yüz TL değerinde ziynet eşyası sirkat edildiğini söyledi. Söz konusu tarihte olay yeri inceleme ekipleri tarafından parmak izleri alındığını ve o dönemde parmak izleriyle eşleşen zanlı tespit edilemediği için dava dosyasının bekletildiğini aktaran Hakan Özçrümez, geçtiğimiz hafta Gazimağusa’da sirkat suçlaması ile gözaltına alınan zanlı Şadan Mamaali’nin Hasan Demir’in evinden alınan parmak izleri ile eşleştiğini kaydetti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını aktaran Hakan Özçürümez, zanlının KKTC vatandaşı olduğuna dikkat çekerek davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 40 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.