1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAK!
TUTUKSUZ YARGILANACAK!

TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Tutuksuz yargılanacak!

A+A-

Abbas ELMAS

Değirmenlik bölgesinde polis ekipleri tarafından bir evde gerçekleştirilen aramalar sonucunda 57 adet tarihi eser nitelikli eşya ele geçirilmesiyle ilgili poliste tutuklu bulunan Mehmet Korkmaz, Servet Bicel ve Yusuf Gülseren dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli polis memur Hüseyin Özerenler, 21 Ocak tarihinde zanlı Mehmet Korkmaz’ın Değirmenlik bölgesinde bulunan ikametgahında gerçekleştirilen aramada 57 adet arkeolojik tarihi eser bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Olayla ilgili zanlı olarak gözaltına alınan Servet Bicel ve Yusuf Gülseren’in olayla bağlantısız görüldükleri için şartsız serbest bırakıldıklarını ifade eden polis memuru, zanlı Mehmet Korkmaz hakkında yürütülen polis soruşturmasının tamamlandığını kaydetti.

Zanlının TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’de çalışma izni ile yaşadığına dikkat çeken polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun görecei teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada bir en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.