1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAK
TUTUKSUZ YARGILANACAK

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Yargıç; "tedavi olabilmen için sana bu fırsatı veriyoruz" dedi.

A+A-

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da Narkotik ekipleri tarafından üzerinde yapılan aramada yaklaşık bir buçuk gram eroin bulunan Harun Erçelik teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Zanlı yargılanacağı güne kadar teminat şartlarına bağlanırken, Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, “Tedavi olman için sana bu fırsatı veriyoruz. Bundan kurtulmaya bak” dedi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor, zanlı Harun Erçelik’in “Uyuşturucu madde ithali, tasarrufu ve birinci derece askeri yasak bölge ihlali” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Mustafa Zor, Lefkoşa bölgesinde tespit edilen zanlının üzerinde yapılan aramada yaklaşık bir buçuk gram ağırlığında eroin türü olduğuna inanılan uyuşturucu ele geçirilerek zanlının tutuklandığını aktardı. Zanlının ikametgahında yapılan aramada ise yatak odasında bulunan ceketin iç cebinde yaklaşık yarım gram ağırlığında yine eroin olduğu düşünülen madde bulunarak emare alındığını belirten Zor, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde söz konusu maddeyi 25 Ocak tarihinde Güney’den aldığı ve ayni tarihe Yiğitlerburcu bölgesinden birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye ithal ettiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını belirten Zor, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ifade ederek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlediği suçun ciddiyetine dikkat çekerek yargılanacağı güne kadar yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

Yargıç Ahmetraşit, zanlı Erçelik’e hitaben “Seni tedavi olabilmen için sana bu fırsatı veriyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendir ve tedavi ol. Derhal doktorlarınla irtibata geç ve tedavine başla” şeklinde konuşurken, zanlı Harun Erçelik, “Buradan çıkar çıkmaz tedavi olmaya gideceğim. Teşekkür ederim” şeklinde cevap verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.