1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAK!
TUTUKSUZ YARGILANACAK!

TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Lefkoşa Göçmenköy bölgesinde faaliyet gösteren Lemar Market’te kasiyer...

A+A-

Lefkoşa Göçmenköy bölgesinde faaliyet gösteren Lemar Market’te kasiyer olarak çalıştığı Aralık – Ocak ayı içinde tahsil ettiği tutarlar üzerinde iptal işlemi yaparak yaklaşık 10 bin TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edilen Yasemin Tilev, dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. Zanlı teminat şartlarına bağlanarak tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, zanlı Yasemin Tilev’in Aralık 2013 – Ocak 2014 ayları arasında Lefkoşa bölgesinde meydana gelen “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının söz konusu tarihler arasında kasiyer olarak çalıştığı Göçmenköy Lemar’da tahsil ettiği 235 fiş üzerinde iptal işlemi yaparak 11 bin 692 TL’yi sirkat ettiğini kaydeden polis memuru Mahir Türe, zanlının evinde yapılan aramada birçok ziynet eşyası, yeni alınmış kıyafetler ve bin 465 TL nakit para bulunarak emare olarak alındığını kaydetti. Türe, zanlının sirkat ettiği paralarla alınmış beş bin TL değerinde bir de araba emare olarak alındığına dikkat çekti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanmadığına ancak zanlının soruşturmanın bu safhasından sonra olumsuz etki yaratamayacağını belirten polis, zanlının TC vatandaşı ve KKTC’de çalışma izni ile bulunduğuna değinerek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlediği suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve hatada bir gün en yakın polis karakoluna giderek İspat-I Vücut yapması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.