1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!
TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!

Lefkoşa’da Lokmacı Sınır Kapısı’ndan önceki gün kaçak yollardan Güney’e geçen Somali uyruklu Abdurahman Osman Ahmed ve MohamoudElmi teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’daki Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan, kalabalık bir saatte, işlem yaptırmadan Güney Kıbrıs’a geçtikleri iddiasıyla polis tarafından tutuklanan Somali uyruklu Abdurahman OsmanAhmed ve MohamoudElmi, dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak yargılanıncaya kadar teminata bağlandı.

Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Ayhan Arabi, Abdurahman Ahmed ve Mohamoud Elmi’nin “birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan methaldar olduğunu kaydetti.

Zanlıların 10 Eylül tarihinde saat 10.00 sıralarında Lefkoşa Lokmacı Sınır Kapısı’nda kalabalıktan faydalanarak gerekli muhaceret işlemlerini yapmadan Güney’e geçtiklerini aktaran Ayhan Arabi, önceki gün Ledra Palace Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapmaya çalıştıkları sırada tespit edilerek gözaltına alındıklarını belirtti.

Arabi, zanlıların KKTC’ye öğrenci olmak için geldiklerini ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesine ön kayıtlarının bulunduğunun tespit edildiğini ve KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduklarına dikkat çekerek, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit,zanlıların işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, davalarında hazır bulunabilmeleri için yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapmaları şartıyla tutuksuz yargılanmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.