1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!
TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!

Tutuksuz yargılanacaklar!

A+A-

Lefkoşa’da 30 Aralık tarihinde “Uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlaması ile tutuklanan İmam Büyükakşeker, Serap Temiz ve Malik Toran isimli kişiler toplam bir hafta süren tutukluluklarının ardından dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da yeni yıl öncesi tasarruflarında yaklaşık 15 gram sentetik cannabinoid türü olduğuna inanılan madde bulunarak tutuklanan İmam Büyükakşeker, Serap Temiz ve Malik Toran isimli kişiler teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlıların 26-29 Aralık tarihinde Lefkoşa ve Mağusa’da meydana gelen “Uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Zanlıların 30 Aralık tarihinde mahkeme emriyle tutuklandığını aktaran Ramiz, zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek tüm zanlılarında yargılanacakları güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise, tüm zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanması, beşer bin TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı ikişer muteber kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.