1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!
TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR!

Tutuksuz yargılanacaklar!

A+A-

Abbas ELMAS

Yasadışı yollardan Güney’e geçtikleri iddiasıyla polis tarafından geçtiğimiz günlerde tutuklanan zanlı Süleyman Yılkar ve Ömer Demirelişci dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Sinan Gündoğdu, zanlı Süleyman Yılkar ve Ömer Demirelişci’nin 2 Mart 2014 tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Birinci derece askeri yasak bölge ihlali” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlıların 2 Mart tarihinde saat 20.00 sıralarında birinci derece yasak bölge olan Yiğitler Burcu Parkı bölgesinden yasa dışı yollardan Güney’e geçtiklerini aktaran polis, zanlıların 03 Mart tarihinde Ledra Palace Sınır Kapısı bölgesinde ara bölgede Kuzey’e geçmeye çalıştıkları sırada suçüstü tespit edilerek gözaltına alındıklarını kaydetti.

Zanlı Ömer Demirelişci’nin gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini aktaran polis, zanlı Yılkar’ın suçunu kabul etmediğini belirtti. Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığına dikkat çeken polis memuru, her iki zanlının da davalarında hazır bulunmalarını sağlamak adına yargılanıncaya kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların davalarında hazır bulunmalarını sağlamak adına yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmalarını emretti. Teminat şartlarını ilk etapta yerine getiremeyen zanlılar cezaevine gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.