1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TUTUM DEĞİŞTİRDİ” İDDİASI
“TUTUM DEĞİŞTİRDİ” İDDİASI

“TUTUM DEĞİŞTİRDİ” İDDİASI

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, KKTC’deki eski Kıbrıslı Rum taşınmazlarına ilişkin verdiği kararlarda tutum değiştirdiği, daha önce genellikle “hedeflenmiş bölgelerde ve kalkınan bölgelerdeki” taşınmazlara ilişkin karar veren komitenin ilk kez “Lisi” (Akdoğan

A+A-

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, KKTC’deki eski Kıbrıslı Rum taşınmazlarına ilişkin verdiği kararlarda tutum değiştirdiği, daha önce genellikle “hedeflenmiş bölgelerde ve kalkınan bölgelerdeki” taşınmazlara ilişkin karar veren komitenin ilk kez “Lisi” (Akdoğan) köyünde bir arazi için karar aldığı iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi haberinde, Komisyonun KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmaz mallarına ilişkin tutumunun “yeni boyut kazandığını” ve Komisyonun bugüne kadar genelde belirli bölgelere ilişkin tazminat kararları almış olmasına karşın ilk kez bu bölgelerin dışına çıktığını iddia etti.

Gazete, şu anda tatilde olan ve sadece başvuru kabul eden Komisyonun, Haziran ayında vermiş olduğu bir kararda, ilk kez Mesarya Ova’sında, Akdoğan bölgesinde bulunan 8 bin 202 metrekarelik bir araziye ilişkin başvuruyu karara bağladığını öne sürdü.

Söz konusu arazi için “çok düşük denebilecek” 16 bin Sterlin tazminat kararı verildiğini belirten gazete, Kıbrıslı Rumlar tarafından Ağustos ayına kadar Komisyona 5 bin 201 başvuru yapıldığını yazdı.

Gazete, bu başvurulardan 412’sinin “dostane anlaşma” yoluyla, on tanesinin ise Komisyon tarafından karara bağlandığını ve toplam 133 milyon sterlin tazminat ödendiğini de ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.