1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. TUVALETTEN DAHA PİS 10 EŞYA
TUVALETTEN DAHA PİS 10 EŞYA

TUVALETTEN DAHA PİS 10 EŞYA

TUVALETTEN DAHA PİS 10 EŞYA

A+A-

Sağlık, hijyen ve temizlik konularında çalışmalar yapan Hijyen Konseyi, sağlık açısından tehlike arz eden 10 kirli eşyayı açıkladı. 'Hijyen kurallarına uyulmayan yerlerde' bu tehlikenin geçerli olduğu kaydedildi.

Hijyen, temizlik ve buna bağlı  sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan, hiçbir yere ve  makama bağla olmayan Hijyen Konseyi, gıda mühendisleri, veteriner hekimler,  hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri  üyelerinden oluşuyor. 
 
Tüketicileri ve kamuoyunu uyarmayı, bazı noktalara dikkati çekmeyi  amaçlayan konsey, 2014 yılında uygulamaya soktuğu "hijyen avcıları"nın  tespitleriyle halkın sıklıkla kullandığı, sağlık açısından tehlike arz eden 10  eşyayı açıkladı. 
 
TUVALETTEN BİLE DAHA PİS TOP 10
 
"Tuvaletten bile daha pis" olarak nitelendirilen, "kirli top 10"  şeklinde açıklanan ürünler şöyle: 
 
"Türkiye'nin hemen her yerinde bu ürünler kullanılıyor ve hastalık  yapıcı mikroorganizma taşıyabiliyor. Bu eşyalarla ilgili yaptırılan araştırmalar da gözönünde bulundurulduğunda vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Bunlar, teneke kutu içeceklerin dış yüzeyi, Hastane ve kamu binaları tırabzanları, el  kurutma makineleri, fast food ve çiğ köftecilerde verilen uzun süre bekletilmiş  yeşil sebzeler, otobüs içindeki tutacaklar, havlu kullanılmayan spor  salonlarındaki aletler, kağıt ve madeni paralar, restoran menü kitapçıkları,ortak kullanım alanlarındaki lamba düğmeleri, güzellik salonları ve kuaförlerdeki havlu ve aletler. 
 
HİJYEN KURULLARINA UYULMAYAN YERLERDE GEÇERLİ
 
Bu eşya, makine ya da ürünler, fazla temizlenmediği için birçok  hastalığa davetiye çıkarabiliyorlar." 
 
Bu listenin, hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmeyen durumlarda  geçerli olduğunu belirten konsey yetkilileri, listedekiler hakkında hijyen  avcılarının genel olarak hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmediğini  gözlemlediğini söyledi. 
 
  Yetkililer, hijyen kurallarına uyulan yerlerde yukarıda saydıklarının  geçerli olmadığını kaydetti. 
AA
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.