1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜYLER ÜRPERTEN MEZARLIK OLAYI
TÜYLER ÜRPERTEN MEZARLIK OLAYI

TÜYLER ÜRPERTEN MEZARLIK OLAYI

Yaşananları sindiremediğini ve olayı tüm kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirtmişti...

A+A-

 

‘Kafatası Sırrı’ ÇÖZÜLÜYOR

Geçitkale’de 2011 yılında meydana geldiği söylenen “mezarlık açma iddiası”yla ilgili Bakanlar Kurulu Emirname yaptı, mezarın açılmasının önünü açtı

 

Bakanlar Kurulu, Kamu Sağlığı (Defin ve Mezardan Çıkarma) Yasası’nın kendisine verdiği yetkiyle, Geçitkale Mezarlığı’ndaki Mezarın Açılması ve Tekrar Defnedilmesine ilişkin Emirname’ yayınladı.

Emirnameye göre, savcılık, polis, belediye yetkilileri, mezarlık sorumluları, sağlık ekibi ve bir din adamı nezaretinde mezar açılacak.

Emirname, 13 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

‘Başkan Buhara mezar açtırdı’ iddiası

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’nın, o dönemde “Diş Hekimliği” eğitimi gören oğlu için, belediye işçisi üç kişiye, bir mezar açtırıp mezardan kafatası aldığının iddia edilmişti. 2011 yılında yaşandığı söylenen olayı yaşayan görgü tanıkları konuşmuş polis konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. 

Mezarı açarak kafatasını aldığını iddia eden belediye işçilerinden Sonuç Kunna, gazetemize ulaşarak, yaşananları sindiremediğini ve olayı tüm kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirtmiş ve yaşadıklarını paylaşmıştı.

“Kafatasını kendi elimle Kıvanç Buhara’ya verdim” diyen Kunna’nın ürperten iddiaları kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. 

Olayın basına yansımasının ardından ise mezarda yatan kişinin ailesi de bir açıklamada bulunarak, gerekenin yapılmasını ve olayla ilgili suçluların derhal yargıya taşınması talebinde bulunmuştu.

Mezar açılacak… İnceleme ve tespit…
Emirname, Geçitkale Mezarlığı’ndaki mezarın belediye çalışanları tarafından, mezarlıkta bulunan ve kime ait olduğu tespit edilemeyen bir mezarı, dozer ile açtıktan sonra, mezardaki insan iskeletinin kafatasının alınmış olduğuna dair yapılan şikayetin incelenmesi ve tespit yapılması için mezarın açılması ve yeniden defin işlemlerine ilişkin kuralları düzenlemek amacıyla hazırlandı.

Polis “izne” takılmıştı
Konu ile ilgili soruşturmayı yürüten Mağusa Adli Şube Amirliği en son 2013 yılı Kasım ayında, mezarın açılması ile ilgili gerekli yazıların gerekli mercilere ulaştırıldığı bilgisini vermişti.
Polisin mezar ile ilgili yaptığı tek çalışma, mezarlığın kireç ile çevrilmesi olurken; bunun dışında herhangi bir çalışma yürütülememişti.

Başbakanlığa resmi başvuru yapılmıştı
Konunun gündemdeki yerini koruması ile birlikte, yine o dönemde Polis Basın Subaylığı’ndan bir açıklama gelmiş ve mezarlığın açılması ile ilgili Başbakanlığa resmi yazışmada bulunulduğu bildirilmişti.
Başbakanlık’tan gerekli izinlerin verilmemesi halinde, mezarlığın açılamayacağını belirten Polis Basın Subaylığı, bu nedenle tahkikatı askıya almıştı.

UBP dönemi kazı için Bakanlar Kurulu kararı çıkmadı           
Son olarak mezarlığın açılması yönündeki kararın Bakanlar Kurulu’nca verilebileceği bilgisi elde edilirken, dönemin Başbakanı İrsen Küçük başkanlığındaki Bakanlar Kurulu’ndan, konu ile ilgili hiçbir karar çıkmamıştı. Yine aynı dönemde gazetemiz, Başbakan Küçük’e konu ile ilgili ulaşmaya çalıştıysa da, herhangi bir sonuç alınamamıştı.

Hükümet adım attı, emirname yayınladı…

Mezar açma konusu ile ilgili yargı, polis ve hükümet kanadından bu güne kadar hiçbir ses çıkmazken, askıya alınan soruşturmanın, tekrardan gündeme taşınması adına adım CTP-BG – DP-UG Hükümeti’nden geldi.

 

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.