1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUZOT’LAR İNCELENİYOR!
TUZOT’LAR İNCELENİYOR!

TUZOT’LAR İNCELENİYOR!

TUZOT’lar inceleniyor!

A+A-

Demiri Ticaret isimli pazarlama şirketi tarafından ülkeye pazarlanan 980 koli Tuzot marka baharat ürünlerinin ambalajı ve içeriğinin sahte olduğu iddiasıyla tutuklanan Hasan Demiri, Mehmet Kırıtan, Cuma Kırıtan ve Sabahattin Kırıtan isimli kişiler dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Erülkü Süpermarket’e Demiri Ticaret isimli firma tarafından pazarlanan 160 bin TL değerindeki 980 koli Tuzot marka baharatın ambalaj ve içeriğinin sahte olduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan şirket sahibi ve çalışanları Hasan Demiri, Mehmet Kırıtan, Cuma Kırıtan ve Sabahattin Kırıtan, dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Selvili, 20 Ocak tarihinde Demirhan’da faaliyet gösteren ve Kaan Erülkü’nin direktörlüğünü yaptığı Erülkü Süpermarket’e 9 Ocak tarihinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren ve direktörlüğünü Hasan Demiri’nin yaptığı Demiri Ticaret’ten satın alınan 160 bin TL değerindeki 980 koli Tuzot marka çeşitli baharatlar alındığını ve müşterilerden gelen şikayetler üzerine ürünlerin ambalajının ve içeriğinin sahte olduğu hakkında şikayette bulunduğunu söyledi.

Hasan Selvili, ürünler üzerinde yapılan incelemede de söz konusu marka ambalajının sahtelendiğini, içeriğinin ise benzetilmeye çalışıldığı yönünde tespitler yaptıklarını aktararak, konuyla ilgili Kaan Erülkü’nün polise dolandırıldığı hakkında şikayette bulunduğunu kaydetti.

Yapılan şikayet üzerine zanlıların Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne çağırılarak sorgulandığına dikkat çeken Selvili, söz konusu şirketin ) Ocak tarihinden önce KKTC’ye ithal izninin bulunmadığını ve 14 Ocak tarihinde 780 koli Tuzot’un ithal edildiği, zanlıların verdiği bilgide ise Erülkü Market’e satılan ürünlerin Hürbay isimli bir firmadan aldıklarını belirttiklerini ifade etti.

Yürütülen ileri soruşturmada ise zanlıların pazarladığı ürünü aldıkları iddia ettikleri Hürbay isimli firmanın ise 2012 yılından bu yana faaliyette olmadığı ve şirket sahiplerinin de yurt dışında olduğunun tespit edildiğine değinen Selvili, zanlıların 14 Ocak tarihinde ithal ettikleri 780 koli baharatın ise aranmakta olduğunu ifade etti.

Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanmadığına ancak zanlı Cuma Kırıtan ve Sabahattin Kırıtan’ın soruşturmanın bu safhasından sonra olumsuz etki yaratamayacaklarını ifade eden polis memuru, zanlıların davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği temnat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Zanlılar tarafından pazarlanan TUZOT marka baharatlarla ilgili Türkiye’deki firma ile yazışmalar yaptıklarını ifade eden Selvili, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlı Hasan Demiri ve Mehmet Kırıtan’ın 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahetraşit ise zanlı Cuma Kırıtan ve Sabahattin Kırıtan’ın yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verirken, zanlı Hasan Demiri İle Mehmet Kırıtan’ın 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.