1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. TWİTTER YASAĞI KALKTI EN ÇOK O ÜZÜLDÜ
TWİTTER YASAĞI KALKTI EN ÇOK O ÜZÜLDÜ

TWİTTER YASAĞI KALKTI EN ÇOK O ÜZÜLDÜ

Twitter yasağı kalktı en çok o üzüldü

A+A-

Twitter yasağının başladığı 20 Mart'tan bu yana Türkiye'de pek çok kullanıcının yasağı delmek için kullandığı VPN servisi Hotspot'ta keyifler kaçtı; zira Twitter yasağı kalktı, uygulama cihazlardan bir bir kaldırılmaya başladı.

Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın Twitter'a koyduğu yasak, bir Amerikan bilgisayar programına olan talebi patlatmış, kullanıcılar ismine kısa sürede aşina olduğu Hotspot Shield'i cihazlarına indirmeye başlamıştı.
 

Washington Post'ın haberine göre Hotspot Shield'i sunan California merkezli AnchorFree şirketinin CEO'su David Gorodyansky, Mart ayının sonundan itibaren bu programı internetten indirenlerin sayısında büyük bir artış olduğunu söylerken, yasaktan sonraki ilk birkaç gün içinde Türkiye'de 800 binden fazla kişi Hotspot Shield'i bilgisayarlarına yüklediğini kaydetti. Gorodyansky, müşterilerle yaptığı sohbetlerden bu programın iki ana nedenle yüklendiğini tespit etmiş:
 
1- Hükümetten ya da kullanıcılardan gelen bilgileri toplayan sitelerden korunmak.
 
2- Kötü niyetli kişilerden korunmak. (ABD'de on binlerce kadının, arkadaşlık sitelerine girerken adresleri belli olmasın diye Hotspot Shield kullandığı belirtiliyor)

YASAK KALKTI YÜZLER ASILDI

Ancak yasağın kalkmasıyla başta Hotspot Shield olmak üzere VPN uygulamaları cihazlardan kaldırılmaya başladı. Hotspot Shield ise yasağın kalkmasıyla kullanıcılarını kaybetmemek için kullanıcıların gizliliği üzerinden kampanya yürütmeye başladı. 'Telefonunuz arkadaşlarınızla haberleşmenizi sağlıyor fakat İnternet’te her hareketiniz takip altında! Hotspot Shield ile gizlenin!' şeklinde tweet atan şirket, bu sayede kullanıcılarını kaybetmemeyi umuyor.

Ancak haberi hazırladığımız şu dakikalarda YouTube'a her ne kadar erişim mümkün değilse de mahkemenin yasağı kaldırmasıyla kısa sürede VPN YouTube için de gereksiz bir hale gelecek.

Bakalım VPN uygulamaları yasakların kalkmasıyla ne kadar kan kaybedecek?

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.