1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP, BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ
UBP, BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

UBP, BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

UBP, ülkede son dönemde yaşanan olaylarla genel huzurun bozulduğunu iddia ederek Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu eleştirdi.

A+A-

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP), ülkede son dönemde yaşanan olaylarla genel huzurun bozulduğunu iddia ederek Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu eleştirdi.

UBP Genel Merkez’den yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizin genel huzurunun her geçen gün bozulduğunu, önemli ölçüde medyamızın gündemini işgal ettiğini ve bu olumsuzlukların, ülkenin sevk ve idaresi yanında genel huzur ve asayişinden sorumlu hükümetin, yönetim zafiyetlerinden kaynaklandığını endişeyle izlemekteyiz” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“KKTC’de gün geçmiyor ki, ekonominin her alanında çöküşlerin yarattığı kaosun yanı sıra uyuşturucu, gasp, cinayet, kişi hak ve özgürlüklerinin ihlalleri medyamızı meşgul etmesin.

Özellikle, geride bıraktığımız haftada meydana gelen bir cinayet, sonrasında gelişen olaylar ve yarattığı gelişmelerin, ciddi endişeleri de beraberinde taşıdığı yadsınamaz bir gerçektir.

Halkımızın, polis teşkilatımıza duyulan güvenin sorgulanmasını da gündeme taşıyan gelişmeler üzüntü vericidir. Temennimiz, halkımızın kafasını karıştıran bu olayın kısa sürede aydınlanmasıdır.”

Başbakanın “sorumluluğunu, yapay gerekçelere dayanarak başka makamlara yöneltme gayretinde” olduğu iddia edilen açıklamada, “Bu hem haksızlık, hem de acizlikle eş anlamlıdır” iddiasında bulunuldu.

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

“Ulusal Birlik Partisi olarak, yaşanacak güzelim ülkemizde, yaşamın her alanında huzurun sağlanması, yasaların ihlalinin en aza indirilmesi, adalet temelinde asayişin sağlanması, halkımızın devletine ve kurumlarına güveninin artırılması hedefinde atılacak her türlü adımın destekçisi olacağımızı bir daha belirtiriz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.