1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP-CTP KOALİSYONU OLABİLİR
UBP-CTP KOALİSYONU OLABİLİR

UBP-CTP KOALİSYONU OLABİLİR

Milletvekilliği süresinin 15 yılı geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Turgay Avcı, ’30 yıl parti başkanlığı’ olmaz dedi. Ülkedeki sorunların temelden düzelmesi gerektiğini söyleyen Avcı, gerekirse UBP-CTP

A+A-

‘OBJEKTİF DEĞERLENDİRME’

“İnsanlar benim partiden gidişimi eleştiriyor ancak Kaşif’lerin gidişini eleştirmiyor. Objektif bir değerlendirme değil bu. İrsen Bey taraftarları işe alındı deniliyor. ÖRP’deyken de o dönemde UBP ile birleştikten sonra da bunun bir sonuç getirmediğini gördük, negatif katkı yaptığını da söylemek istiyorum. Ben UBP’de bir tane bile istihdama ne girdim ne de destek oldum bu duruma. Özellikle kurultay döneminde. Turgay Avcı gittiğinde kişiliksiz bir davranış düşüncesi konuluyor. Sonra Kaşif beylerin ayrılmasını çok onurlu bir davranış olarak ortaya koymak çelişki. 400 değil 800 de istihdam yapılsa bu ülkede 10 bin işsiz genç var.” 

‘AĞIR HAKARETLER’

“Siyaset yapılırken karşınızda bir ayna olduğunu, bu aynanın hem görsel hem sözel ayna olduğunu unutmamak gerekiyor. Siyasette konuşurken iyi düşünmek gerekiyor. Bu sözlerin gelecekte sizi karşılayabileceğini iyi düşünmek gerekiyor. Ona göre davranıp konuşulmalı. 2006-2007 yılında şahsıma çok ağır hakaretler vardı. Bugün kendi partisini tek başına iktidar hükümetinden düşüren kişilere arkadaşımız diyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda bize yapılan tavır, hakaret, belden aşağıya siyaset hiç bizim üslubumuz değil ve olmamalıdır da. Siyasetin halk tarafından farklı algılanmasının sebepleri de budur. 8 arkadaşımızın kendi partisini düşürecek imzayı atmaması gerekiyordu.” 

‘PARTİSİNİ HÜKÜMETTEN DÜŞÜREN HAKLI MI?’ 

“Genel Sekreter olmak için parti meclisine gelen Taçoy arkadaşın, seçimsiz genel sekreter olurum diyen bir arkadaşın, Demokrat Parti (DP) grup başkan vekili olarak mecliste bulunmasını doğru bulursanız o zaman bana bir özür borcunuz var demektir. Partiden istifa eden bir Avcı’ya karşılık, partisini hükümetten düşüren mi haklı bulunuyor? Kendi partisini düşürme için imza atılması durumu ortada. İstifa edebilirsiniz. Ahmet kardeşim transferler dedi. Transferlerin, partilerden ayrılmaların, başka partilerle birleşmelerin önünü kapatacak yasa maddelerinin yapılması gerekiyor. Bunu ben 4 senedir söylüyorum. O masaya yasa tasarısı geldi.”

‘HİÇBİR ZAMAN YANLIŞ İFADELER KULLANMADIK’ 

“Ahmet Kaşif’e ben abi de derim. Kendisiyle bugün siyaset yapmıyoruz. 2005’te seçime girdik birlikte. Sonra da kişisel olarak birbirimize hiçbir zaman yanlış ifadeler, kelimeler, hakaretler kullanmadık. Ahmet beyin o konuda siyasetinde hiçbir yanlış olmaz. Keşke bu pozisyon olmasaydı. Dün birlikte yürüdüğünüz bir dostunuza bugün çok farklı ifadeler kullanmak doğru değildir.” 

MİLLETVEKİLLİĞİ SÜRESİ 

Temenni ederdim ki meclisin yarısından çoğu yenilenebilsin. Bu seçim sistemiyle değişmez. Seçim sisteminin detaylarıyla, parti tüzükleriyle 30 yıl parti başkanlığı olamaz. Milletvekilliği süresi, 3 dönem 15 yıl. 9.5 yılda 4. Seçime giriyorum. 2003 Aralık 14, 2013 Temmuz. Bu demek oluyor ki 2.5 yılda bir. 2 de belediye seçimine girdim, 2 de cumhurbaşkanlığı seçimi. Toplam 8 seçim. 10 yılda 10 seçim eder bu. Bunun düşünülmesi gerekiyor. 2 yılda bir düşebilen hükümetler. Konuşmamız gereken isimlerden öte yapıdır. Bunları konuşmamız gerekiyor. Belli bir dönem parti başkanlığı olunmalıdır. 15 yılda milletvekili verebileceğini vermelidir. Siyaset meslek olmamalıdır. Çarşaf liste de önemli. Örneğin ben Mağusa milletvekiliyim diye Narenciye sorununu bilmeyecek miyim? Downer’ın Rum yönetimi tarafından istenmediğini bilmeyecek miyim? KKTC meclisinde olacaksanız dünyaya açılmanız gerekiyor ve KKTC sorununu bilmeyecek misiniz? Böyle bir milletvekili yapısı olmamalı.” 

UBP-CTP KOALİSYONU

“Ümit ederdim ki partilerin de meclisin de yenilenmesinin önü açılır. Yalan konuşumaya gerek yok. Tek başına iktidar kimse yoktur. UBP-CTP koalisyonu da olabilir. Ben ülkede yeniden yapılanmanın olmasını isteyen biriyim. 2003’te seçime girdim 14 ay sonra DP’den ayrılan iki milletvekili ile yine erken seçim oldu. 2005’te erken seçime gittik biz. UBP’nin bir özelliği var. Seçim davulları çaldı mı ayrı bir heyecan olur ve orada toparlanma olur. 20 senedir anayasa değişmedi. 29 Temmuz’da 28 milletvekili kombinasyonu bu ülkede bir şeyi düzeltmez.” 

VATANDAŞLIK KONUSU

“Bütün reformların, yasal değişikliklerin yapılabilmesi gün bekliyor. Ekonomik programda bir iki değişiklik olabilir ancak bu ülkede kurumlarımız artık askıda kalamaz. 29 Temmuz’daki icraatımız nedir? Vatandaşlık konusunda eleştiri var. CTP-DP-TDP 29 Temmuz’da yeni vatandaşlığı nasıl yapacak? Koyulacak maddeler olacak. İktidara yüklenmenin anlamı yoktur. Kapıdan dün girene vatandaşlık verilmez. Bunun bir prosedürü olur ve belli bir dönem doldurulur. UBP yaptı algısı var. Bu yasa oradadır DP, CTP hükümetinde de bu yasa aynıydı.” 

(STAR KIBRIS)

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.