1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP - DP KOALİSYON PROTOKOLÜ İMZALANDI
UBP - DP KOALİSYON PROTOKOLÜ İMZALANDI

UBP - DP KOALİSYON PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Tam bir mutabakat içindeyiz"

A+A-

ÖZGÜRGÜN: "KIBRIS TÜRK HALKININ LAYIK OLDUĞU YÖNETİMİ SERGİLEYECEĞİZ"

"MÜZAKERELERE DESTEK VERİYORUZ. UYUMLU OLACAĞIZ”

DENKTAŞ: "HÜKÜMETİ KURARKEN ETKİN, VERİMLİ, SÜRATLİ VE UYUMLU ÇALIŞTIK. HÜKÜMETTE DE BU SÜRERSE, BAŞARILI OLURUZ"

"ÖNYARGILARDAN ARINMALIYIZ... MÜZAKERE MASASINDA CUMHURBAŞKANI’NIN ELİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Lefkoşa, 15 Nisan 16 (T.A.K): Ulusal Birlik Partisi (UBP)- Demokrat Parti (DP) Hükümeti Koalisyon Protokolü imzalandı.

Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonu’nda yer alan imza töreninde, protokole UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile DP Genel Başkanı Serdar Denktaş imza koydu.

Protokol basına açıklanmazken, UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün önünde turuncu; DP Genel Başkanı Denktaş’ın önünde ise kırmızı renkli dosya yer aldı. Özgürgün ve Denktaş, basın önünde el sıkışarak birbirlerine dosyaları sundu.

Hükümet programına imza koymadan önce konuşan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CTP-UBP hükümetinin istifasından sonra hükümet kurmak için görevlendirildiğini ve hemen ardından UBP ile birlikte hareket etme kararı alan DP ile görüştüklerini kaydetti.

KABİNE YARIN SUNULACAK

Parti Meclislerinin kararlarıyla DP ile hükümet kurma mutabakatına vardıklarını ifade eden Özgürgün, yarın saat 11.00'de kabineyi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunacaklarını belirtti.

Halkın beklentilerine karşı zaman kaybetmeden bir koalisyonda buluştuklarını kaydeden Özgürgün, UBP ile DP'nin daha önce de ülkeyi yönettiğini ve bu yolda da Kıbrıs Türk halkının layık olduğu yönetimi sergileyeceklerini söyledi.

“MÜZAKERE SÜRECİNE OLUMSUZ YAKLAŞMAYACAĞIZ”

Hüseyin Özgürgün, müzakere sürecine olumsuz yaklaşmayacaklarını ve mümkün olduğu kadar uyumlu olacaklarını kaydederek, hükümet olarak sürece destek vereceklerini belirtti. Özgürgün, bunun her noktada devlet üzerinde soruna yol açmadan, tüm siyasi partilerle gerçekleştirileceğini ve hükümetin uyum içinde çalışma arayacağını kaydetti.

Özgürgün, koalisyonun hükümetinin tam bir mutabakat ile kurulduğunu da belirterek, ülkeye ve halka hayırlı olmasını temenni etti.

DENKTAŞ: “UYUM SÜRERSE BAŞARILI OLACAĞIZ”

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da, hükümet kurma sürecini etkin, verimli, süratli ve uyumlu bir şekilde geçirdiklerine işaret ederek, aynı uyum sürerse başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Hükümete karşı önyargının yaygın olduğunu ancak bunların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Denktaş, insan haklarını yok sayacak harekete girmelerinin beklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Serdar Denktaş, müzakere masasını bertaraf edecekleri konusundaki iddiaların yanlış olduğunu ifade ederek, müzakere masasında Cumhurbaşkanının elini güçlendireceklerini belirtti. Denktaş, “Biz yolumuza devam edeceğiz, hayatı donduracak değiliz. Rum tarafı nasıl devam ediyorsa biz de devam edeceğiz" dedi.

“ÖN YARGIDAN ARININ”

Ekonomik gelişim için uyum içinde birlikte çalışacaklarını belirten Denktaş, ülkede herkesin ve basının önyargıdan arınmasını ve destek vermesini istedi.

Denktaş, "Zaman kaybetmeden ülke sorunlarını yavaş yavaş ortadan kaldıracağız" dedi.

Özgürgün ile Denktaş, konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.