1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP: “ERENKÖY DİRENİŞİ, KIBRIS TÜRK MÜCADELESİNİN MİHENK TAŞIDIR”
UBP: “ERENKÖY DİRENİŞİ, KIBRIS TÜRK MÜCADELESİNİN MİHENK TAŞIDIR”

UBP: “ERENKÖY DİRENİŞİ, KIBRIS TÜRK MÜCADELESİNİN MİHENK TAŞIDIR”

Erenköy direnişinin 50.yıl dönümü

A+A-

UBP: “ERENKÖY DİRENİŞİ, KIBRIS TÜRKÜ’NÜN MÜCADELESİNİN MİHENK TAŞIDIR”

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP), Kıbrıs Türkü’nün, onuru, şerefi ve bayrağı uğruna verdiği mücadelenin mihenk taşı olan Erenköy Direnişi’nin 50’nci yıldönümünün gururla yaşandığını bildirdi.

UBP, Erenköy Direnişi’nin 50. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Erenköy’de Kıbrıs Türkü’nün vatan sevgisinin, Anavatan’a güven ve inancının ve hiçbir şart altında esareti kabullenmeyeceğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiğine işaret etti.

Yarım asır önce bir avuç mücahit ve gencin gösterdiği şanlı direnişin Rum-Yunan ikilisinin ENOSİS hayallerinin yıkılmasının başlangıcı olduğuna dikkat çekilen mesajda, Kıbrıs Türkü’nün huzur ve özgürlüğe ulaşmasının temeli olduğu kaydedildi.

UBP’nin mesajında “Vatan savunması için Erenköy’e çıkan Kıbrıs Türk gençliği, bu coğrafyadaki Türk varlığını yok etmeyi amaçlayanlara asla geçit vermeyeceğini, bu uğurda her türlü özveride bulunabileceğini göstermiş, bölge halkı ile bütünleşerek bir destan yazmıştır” ifadelerine yer verildi.

Mesaj, şöyle devam etti:
“Kıbrıs Türk halkı ,bu destanı yazanları,  devlet kurmamız, bu topraklarda başı dik özgürce yaşamamız için mücadele edenleri, kan dökenleri can verenleri asla unutmayacaktır. Şanlı Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türkünün özgür ve egemen yaşama kararlılığının bir sonucu, Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türklerini asla yalnız ve çaresiz bırakmayacağının bir kanıtıdır. Bilinmelidir ki en zor koşullarda dahi direnen Kıbrıs Türkü ve Anavatan Türkiye bundan sonra da adadaki hak ve çıkarlarından asla vazgeçmeyecektir. Varoluş mücadelemizin önemli bir dönüm noktası olan Şanlı Erenköy Direnişinin 50’nci yıldönümünde direnişe canları pahasına gönüllü olarak katılanları, gençlerimizi, mücahit halkımızı şükranla, şehitlerimizi rahmetle anarız”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.