1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UBP EV ÖDEVİNİ HIZLA TAMAMLAMALIDIR”
“UBP EV ÖDEVİNİ HIZLA TAMAMLAMALIDIR”

“UBP EV ÖDEVİNİ HIZLA TAMAMLAMALIDIR”

DP-UG: “KOALİSYON HAKKINDAKİ TAVRIMIZI BELİRLEYİCİ SÜREÇ TAMAMLANMADI”

A+A-

“GENEL BAŞKAN DENKTAŞ DIŞINDAKİLERİN YAPACAĞI AÇIKLAMALAR PARTİ KARARI ŞEKLİNDE ALGILANMAMALI”

DP Ulusal Güçler (DP-UG), seçim sonucunda ülkede kurulacak hükümetin koalisyon olması zorunluluğu ortaya çıktığına işaret ederek, partinin koalisyon hakkındaki tavrını belirleyici sürecin tamamlanmadığını; Genel Başkan Serdar Denktaş dışında bu konuda yapılacak açıklamaların partinin kararı şeklinde algılanmaması gerektiğini açıkladı.

“DP-UG Genel Merkez”  imzasıyla yapılan açıklamada, olası bir koalisyon için parti yetkili kurullarının görüşmelerine devam ettiği belirtilerek, “Bu doğrultuda dün akşam MYK ve Başkanlık Divanı toplantısı yapılmış koalisyon görüşmeleri için Genel Başkanımız Sayın Serdar Denktaş’ın yetkilendirilmesi bu akşam toplanacak olan Parti Meclisine önerilmiştir” denildi.

Bir yerel gazetede Genel Sekreter ve bir milletvekiline atıfta bulunularak manşetten verilen haberin içeriğinde de, manşette ortaya atılan iddianın hiçbir şekilde dillendirilmediği kaydedilen açıklamada, halen partiler arasında koalisyon konusu konuşulmaya bile başlanmamışken ortaya atılan bu tür iddialara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

DP-UG açıklamasında, partinin koalisyon hakkındaki tavrını belirleyici süreç tamamlanmadığına işaret edilerek, “DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş haricinde bu konuda yapılacak açıklamaların partimizin kararı şeklinde algılanmaması gerektiğini kamuoyuna duyururuz” denildi.

“UBP EV ÖDEVİNİ HIZLA TAMAMLAMALIDIR”

Hükümet kurma çalışmaları ile ilgili de değerlendirme yapan Çavuşoğlu, “Demokrasi gereği CTP birinci parti çıkmasından dolayı hükümet kurmayı deneyecektir. Bu süreçte UBP önce kendi ev ödevlerini hızla tamamlamalıdır. Halkımızın verdiği temsiliyet gereği elbette bir görev verilirse de bu görevden kaçma lüksümüz yoktur. CTP-UBP koalisyonu olabilir. Aramızda düşmanlık olamaz, sadece rekabet vardır. Ancak bence CTP kanadının beklentisi, CTP-DP koalisyonudur. Sayın İrsen Küçük parti başkanlığını da bırakacaktır ancak zamanlaması şu anda parti içinde tartışılıyor” dedi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.