1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP, GEÇİTKALE’DE DP-UG İLE İŞBİRLİĞİNDE ADAY TANITIM TÖRENİ DÜZENLEDİ
UBP, GEÇİTKALE’DE DP-UG İLE İŞBİRLİĞİNDE ADAY TANITIM TÖRENİ DÜZENLEDİ

UBP, GEÇİTKALE’DE DP-UG İLE İŞBİRLİĞİNDE ADAY TANITIM TÖRENİ DÜZENLEDİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Geçitkale’de aday tanıtım töreni, Serdarlı’da ise toplantı düzenledi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Geçitkale’de aday tanıtım töreni, Serdarlı’da ise toplantı düzenledi.

UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, tanıtım töreni ile toplantıya, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün; Genel Sekreter Sunat Atun; milletvekilleri Dursun Oğuz, Ersan Saner ve Erdal Özcenk ile Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay katıldı.

Geçitkale’deki törene ise DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, DP-UG Milletvekili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif, Milletvekili Hakan Dinçyürek ile DP-UG Gazimağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu da katılarak destek verdi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Serdarlı’daki toplantıda, bu seçimlere girerken bütün belediye başkanlarından yeniden aday olmalarını istediğini belirterek, Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu’nun kendi ısrarlarına rağmen aday olmadığını, bu yüzden adaylarının Mehmet Savaş Horoz olduğunu kaydetti.

Önemli olanın kişiler değil UBP olarak bölgeye hizmet olduğunu belirten Özgürgün, “Biz hükümette olduğumuz dönemlerde de bu bölgeye büyük hizmetler verdik. Ama UBP hükümetten gittiği günden beri hiçbir bölgemize hükümet tarafından hizmet götürülmemiştir” dedi.

Özgürgün, yerel seçimlere gidilirken ülkenin büyük bir zafiyete uğradığının açıkça görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Bizim dönemimizde bir yıl önce biz Rum’a elektrik satıyorduk. Bugünkü hükümet elektrik almak için Rum’la gizli pazarlık içerisindedir. Bu ne günlerden ne günlere geldiğimizi göstermektedir. Bu ülkedeki zafiyet çok ciddi bir hükümet krizi ortaya çıkaracak ve UBP’ye yeniden ihtiyaç duyulacaktır. Çünkü bu hükümet yönetimi beceremedi. Ben bu bölge halkının adaylarımıza destek olacağına inanıyorum ve bunun için de halkımıza güveniyorum.”

Özgürgün, bölgede Ercan Havaalanı’nda toplanan tüm vergilerin Değirmenlik Belediyesi’ne gittiğini ifade ederek, bunun düzelmesi için gerekeni yapacaklarını, Ercan Havaalanı’nın gelirlerinden bölgedeki bütün belediyelerin ortak yararlanmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Vadili Belediyesi’nin yıllık gelirinin 3 Milyon, fakat Değirmenlik Belediyesi’nin sadece Ercan Havaalanı’ndan gelirinin 16 Milyon TL olduğunu ifade eden  Özgürgün, böyle bir hakkaniyet olmayacağını, Mesarya’ya KKTC’nin temeli olarak baktıklarını, bu yüzden bu bölgenin gelişmesi için gelirlerinin artırılmasının KKTC’yi güçlendireceğini söyledi.

GEÇİTKALE

Özgürgün, Geçitkale’de düzenlenen aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada ise, meydanda toplanan kalabalığa ve UBP/DP-UG birlikteliğine işaret ederek şunları söyledi:

“Bu akşam çok büyük bir gurur yaşıyorum. Bu güzel tablo bizi gururlandırdı ve mutlu etti. UBP Genel Başkanı olarak değil, ulusal birliğin neferi olarak böyle bir tablodan gurur duydum. Bu tablonun ülke geneline yayılmasını diliyorum. Bu tabloyu yaratan Geçitkale ve beldesi halkını tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

Sayın Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif’e, DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy’a, Milletvekili Hakan Dinçyürek’e bu tabloda teşekkürlerimi sunarım. Asıl şimdi birlik ve beraberlik, asıl şimdi ulusal birlik zamanı… Çünkü bunun arkasından çok ciddi bir başka seçim var. O seçim çok önemli. O seçim bir dönüm noktası. İşte o seçimler öncesinde yerel seçimlerde oluşturulan bu tablo beni gururlandırmıştır. Bu gurur tablosu içerisinde UBP, DP-UG ile ulusal birlik bir şekilde tecelli etti. Bu müthiş bir tablo. Bu tabloyu Geçitkale görmüştür.”

UBP Genel Başkanı Özgürgün, Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’yı da kutlayarak, “bu işi çok daha iyi yapabilecek bir gencimiz var, ben görevi ona devretmek istiyorum” diyerek yeni dönemde aday olmadığını anlattı. Özgürgün,  “Böyle bir büyüklük bu ülkede az var. Ben bunun için Sayın Buhara’yı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki, adayımız Olsan Oran UBP ve DP-UG adayı olarak bu seçimi kazanacak ve büyük başarılar elde edecektir” dedi.

ATUN

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da, UBP adaylarının projeler yaparak aday olduklarını belirterek, UBP’nin farkının bu olduğunu kaydetti.

Atun, UBP olarak KKTC’ye çok eserler yaptıklarını, birçok hizmetler getirdiklerini, ancak hükümetin bir yılda hiçbir yatırım yapmadığını savunarak, “Hiç yatırım yapmayan bir parti nasıl olur da şimdi belediyelere talip olur?” diye sordu.

CTP-BG’nin devlete inanmadığını, bu yüzden en küçük bir yatırım yapmadığını iddia eden Atun, “İşte CTP zihniyeti budur. UBP bugün meydanlardadır ve icraatları ortadadır. Bu ülkede ne yapılmışsa hepsinin altında UBP’nin imzası vardır. UBP adayları devletin belediyelerine hizmet için vardır. Halkımızın bizim adaylarımızı bu görevlere getireceğine inanıyorum” dedi.

Sunat Atun, Geçitkale aday tanıtım töreninde özlenen bir tablonun, bir birlikteliğin yaşandığını da ifade ederek, bu birlikteliğin özellikle müzakerelerin son derece kritik bir aşamadan geçtiği bu günlerde Cumhurbaşkanı’nın masada daha da güçlendirilmesi için önemli olduğunu vurguladı.

CANALTAY

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay da, Geçitkale meydanında toplanan büyük kalabalığın kendisini eski günlere götürdüğünü, bunun için de Geçitkale ve bölgesi halkına teşekkür ettiğini belirtti.

Canaltay, yerel seçimlerden UBP’nin başarıyla çıkacağına inanç belirterek, “Biz halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. 29 Haziran’da halkımızın bize vereceği desteğe inancım tamdır” dedi.

KAŞİF

DP-UG Milletvekili, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif de yaptığı konuşmada, yerel seçimlere gidilirken UBP ve DP-UG olarak bir birliktelik yaptıklarını ve bu birlikteliği zaferle taçlandırmak için mücadele ettiklerini ifade etti.

Kaşif, Geçitkale’de adaylarının Olsan Oran olduğunu belirterek, “Belediyecilik yalnızca temizliklerin yapılması, çöplerin toplanması, sokakların ışıklandırılması değildir. Daha öte hizmetler vardır. Yeni dönemde Geçitkale’de daha çok değişim olacaktır. İnanıyorum ki adayımız Olsan Oran bu bölgede büyük değişimler yapacaktır” dedi.

Tanıtım töreni sonunda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif, DP-UG ve UBP milletvekilleri ile İlçe Başkanları, Geçitkale Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile hep birlikte halkı selamladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.