1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ…
UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ…

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ…

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün; “İki ayrı hükümetçik gibi davranan, kendi aralarında uyumsuzluk yaşayan...

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün; “İki ayrı hükümetçik gibi davranan, kendi aralarında uyumsuzluk yaşayan, partileri içinde huzursuz ve milletvekillerince kabul görmeyen bir hükümet yapısının KKTC’ye kazandıracağı hiçbir olumlu katkı olamaz” iddiasında bulundu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Merkezi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ve hükümet icraatlarını eleştirdi.

Özgürgün, hükümetin 10 aydır ülkenin ve insanının hayrına hiçbir olumlu icraatta bulunmadığını, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da halktan gerçekleri gizlediğini savundu.

Özgürgün, sürdürülebilir ekonomik ve sosyal yapı vizyonuyla işbaşına gelen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun  “10 ayda yarattığı acı tabloyu başarılı olarak göstermeye çalıştığını” iddia etti.

Özgürgün açıklamasında şunları ifade etti:

“Hükümet programında ilk üç ayda geçirmeyi taahhüt ettikleri yeni Anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Meclis İçtüzüğü ortada dururken, zalimce yapılan zamlarla dengesi bozulan başta çiftçi, tarımcı, hayvancı, sanayici, turizmci olmak üzere tüm sektörler, dertlerine akılcı tedbirler beklerken Yorgancıoğlu’nun kameralar önünde yüzün üzerinde yasa tasarısını Meclis’e gönderdiklerine, hükümetin başarı ile ülkeyi yönettiğine ilişkin açıklamaları düpedüz halkımızla alay etmektir.”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CTP-BG milletvekillerinin hükümetin meşruluğunu yitirdiği yönündeki açıklamaları karşısında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun sessizliğini koruyarak  “hükümetçilik” ısrarını sürdürdüğünü ve bunun sağlıklı bir davranış olmadığını ileri sürdü.

Halkın, ayrıştırıldığını, kamplara bölündüğünü ve devletinden soğutulduğunu iddia eden Özgürgün,  Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yoğun müzakerelerin yürütüldüğü bir dönemde Cumhurbaşkanı’na destek yerine “köstek” olduğunu iddia ettiği Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun görevi bırakmasının KKTC’nin kurtuluşu olacağını ileri sürdü.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.