1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’ÜN 21 ARALIK MESAJI
UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’ÜN 21 ARALIK MESAJI

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’ÜN 21 ARALIK MESAJI

Hüseyin Özgürgün, “Ne mutlu bize ki, bugün kendi egemen devletimizde barış ve huzur içinde yaşamaktayız” dedi.

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “NE MUTLU BİZE Kİ, BUGÜN KENDİ EGEMEN DEVLETİMİZDE BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YAŞAMAKTAYIZ”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Ne mutlu bize ki, bugün kendi egemen devletimizde barış ve huzur içinde yaşamaktayız diyerek,  Kıbrıs Türkü tarihe not düşülen o karanlık süreci anımsandıkça, kavuştuğu özgür ortamın değerini çok daha iyi anlamakta, ve devletine sımsıkı sarılarak sahip çıkmaktadır” dedi.

Özgürgün, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün milli değerlerine, eşitlik ve egemenlik haklarına sahip çıkarak, Ada’da verdiği var olma mücadelesini ve bu uğurda canlarını feda edenlerin rahmet ve minnetle anıldığı bir hafta olduğunu belirtti.

Kanlı Noel olarak tarihe geçen ve takip eden süreçte, yüzlerce Kıbrıs Türkü’nün katledildiğini, on binlercesinin göçe zorlandığını, 103 köyün yakılıp yıkıldığını ifade eden Hüseyin Özgürgün, “Bu hafta 11 yıl süreyle halkımızın baskı altında, insanlık dışı bir yaşama mahkum edildiğinin anımsandığı haftadır” dedi.

Özgürgün, “Halkımız, Kıbrıs Türkü’nü devlet olgusuna ulaştıran bu efsanevi direnişi idrak ederken, geleceğe dair atılacak adımlarda, yeni nesillerimize geçmişi yaşatacak unsurlara asla geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Özgürgün, UBP olarak, 21 Aralık 1963 Milli Mücadele ve Şehitler Haftası münasebetiyle, 50 yıl önce yapılan bu katliamlar sonucu can veren aziz şehitleri rahmetle, gazileri minnet ve şükranla andıklarını ve manevi huzurlarında saygıyla eğildiklerini belirtti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.