1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP GENEL SEKRETERİ ATUN, ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ’İ KABUL ETTİ
UBP GENEL SEKRETERİ ATUN, ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ’İ KABUL ETTİ

UBP GENEL SEKRETERİ ATUN, ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ’İ KABUL ETTİ

Atun, Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu üyelerini kabul ederek, tarım sektöründeki sorunları görüştü.

A+A-

ATUN: “HÜKÜMET TARIM SEKTÖRÜNE GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMELİ, KURAKLIK TAZMİNATLARINI ZAMANINDA ÖDEMELİ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun, Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu üyelerini kabul ederek, tarım sektöründeki sorunları görüştü.

UBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşme bugün Cumhuriyet Meclisi’ndeki Mavi Salon’da yer aldı.

Görüşmede, Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle’den çiftçilerin sıkıntılarını ve hükümetin kuraklık konusundaki kararlarından şikayetlerini dinleyen UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, “Çiftçiler Birliği’nin Meclis’e gelerek sorunları hakkında görüşecek hükümet kanadından bir muhatap bulamamasının çok düşündürücü bir durum olduğunu” kaydetti.

Atun, “Hükümet etmek masa başında oturup bu ülkeyi seyretmek değildir. Hükümet edenlerin ülke ekonomisini var eden her sektörün temsilcileriyle bıkmadan, usanmadan, sıkılmadan sorunlarıyla ilgilenmek sorumluluklarının en büyüğüdür. Aksi takdirde bu ülkede hükümet etmenin hiçbir anlamı kalmaz. Bugün Çiftçiler Birliği Meclis’e gelecek, hükümet kanadından bir muhatap bulamayacak. Bu hükümetin bir ayıbıdır” dedi.

Devletin kamuya her ay 180 milyon TL bulduğunu ancak ülke ekonomisinin sadece yüzde 10’unu kamu sektörünün oluşturduğunu belirten Atun, hükümetin tarım sektörüne gerekli ilgiyi göstermesi gerektiğini söyledi ve gelirlerinin düşmesi halinde çiftçilerin her şeyi kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Atun, UBP Hükümetleri dönemlerinde ne olursa olsun kuraklıkların belirlenip tazminatlarının zamanında ödendiğini ifade ederek, bu yıl da kuraklık yaşandığını ve hükümetin üreticilerin zararını karşılamasının en asli görevlerinden olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.