1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP, HÜKÜMETİ LEFKE’Yİ SUSUZ BIRAKMAKLA SUÇLADI
UBP, HÜKÜMETİ LEFKE’Yİ SUSUZ BIRAKMAKLA SUÇLADI

UBP, HÜKÜMETİ LEFKE’Yİ SUSUZ BIRAKMAKLA SUÇLADI

UBP, CTP-BG ile DP-UG Koalisyon Hükümetinin, Lefke halkının musluğundan akan suyun belediye aracılığı ile bölge halkına ulaşmasını engellediğini ileri sürdü.

A+A-

UBP, CTP-BG ile DP-UG Koalisyon Hükümetinin, Lefke halkının musluğundan akan suyun belediye aracılığı ile bölge halkına ulaşmasını engellediğini  ileri sürdü.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Mahkeme kararlarını hiçe sayan  hükümet ortakları, Lefke’nin içme suyunu sağlayan su motorlarının elektriğini kesip bölgeyi susuz bıraktı” iddiasında bulunuldu.

UBP Basın Bürosu, Partinin Lefke Belediye Başkanı adayı ve Belediye Başkanı Mehmet Zafer’in konuyla ilgili sözlerini de aktardı.

Zafer, yerel seçimler uğruna bölge halkına üzüntü ve utanç verici bir durum yaratıldığını öne sürdü; “mevcut siyasi yapıdan utanç duyduğunu”  söyledi. Zafer, şunları savundu:

“Bugüne kadar bizden su motorlarının elektriği ile ilgili bir talep gelmedi. Biz sadece su dairesine su parası ödüyorduk. Ansızın elektrik kurumu son 8 yılı da kapsayacak şekilde elektrik faturası kesip bize gönderdi. Bizde bunun üzerine Su Dairsine bir yazı gönderip itirazlarımızı ilettik.

Bakın Güzelyurt’taki tesislerden Gazimağusa’ya kadar su veriliyor. Alayköy, Gönyeli, Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa Belediyeleri de bu suyu kullanıyor.  Bu belediyelerin hiç biri su motorları için elektrik faturası ödemiyor. Bir tek ödettirilmek istenen Lefke Belediyesi.

Biz yine iyi niyetimizi göstermek için Belediye olarak 160 bin Türk lirası elektrik parası ödedik. Bu arada da bizim de diğer belediyelere uygulanan yöntem gibi elektrik parası ödenmemesi için Su Dairesine başvuruda bulunduk.

Yaptığımız başvuruya Su Dairesi bir yanıt vermedi. Bunun üzerine mahkemeye gittik. Mahkemede durumuzu izah ettik ve diğer belediyelerin ödemediğini anlattık. Bize diğer belediyeler gibi aynı şartlar altında su almak istediğimizi bildirdik. Mahkeme de bizi haklı buldu ve dava bitinceye kadar su motorlarının elektriğinin kesilmemesini emretti. Duruşmamız 17 Haziran’da karara bağlanacak.”

Ancak dün bir kez daha su motorlarının elektriğinin kesildiğini dile getiren Mehmet Zafer, “Lefke Halkını, sınavlara hazırlanan öğrencilerimizi ve bizi koruyan askerlerimizin suyunu kestiler. Sırf yerel seçimlerde bizi zor durumda bırakmak için yapılan bu oyunlara Lefke Halkı prim vermeyecektir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.