1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. UBP HÜKÜMETİ'NE SARAY'DAN DARBE
UBP HÜKÜMETİ'NE SARAY'DAN DARBE

UBP HÜKÜMETİ'NE SARAY'DAN DARBE

Ahmet Kaşif ile CTP, DP ve TDP anlaştı. İrsen Küçük hükümeti düşürülecek, yerine Ahmet Kaşif’in Başbakanlığı’nda azınlık hükümeti kurulacak, 29 Eylül’de erken seçime gidilecek…

A+A-

BU İŞ BİTER… Ulusal Birlik Partisi (UBP) içindeki muhalif grupta yer alan milletvekilleri ile birlikte hükümete “güvensizlik önergesi” vermeye hazırlanan Meclis’teki muhalefet partileri Havadis’e yaptıkları açıklamalarda “Pazartesi bu iş biter” diyorlar. Muhalefet, 29 Eylül’de yapılacak erken seçim karşılığında İrsen Küçük hükümetini düşürmeyi kabul etti.

ERKEN SEÇİM… UBP’li muhalif milletvekilleri ile birlikte hükümete “güvensizlik önergesi” vermeye hazırlanan Meclis’teki muhalefet partileri, dün de çalışmalarına devam etti. Muhalefet, “Beklentimiz 26’nın üzeri bir imzanın toplanması ve erken seçim tarihinin netleşmesidir” dedi.

YORGANCIOĞLU VE DENKTAŞ… Havadis’e konuşan CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu “Gerekli hazırlıklar tamamlanıyor pazartesi güvensizlik önergesi için yeterli sayıya ulaşılacak” dedi. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise erken seçimin ülke için ihtiyaç olduğunu belirtti ve pazartesi güvensizlik önergesi vereceklerini belirtti.

ÇAKICI: SÜREÇ BAŞLADI… TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, erken seçim sürecinin ülke açısından başladığını belirtti. Çakıcı: İrsen Bey’in kendi muhalif arkadaşlarını temizleme girişimi süreci hızlandırdı. UBP’li bazı milletvekillerinin de imzası ile pazartesi günü güvensizlik önergesini vereceğiz.

 

Kaynak: Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.