1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. UBP HÜKÜMETİNİ KIB-TEK’İ BATIRMAYA ÇALIŞIYOR
UBP HÜKÜMETİNİ KIB-TEK’İ  BATIRMAYA ÇALIŞIYOR

UBP HÜKÜMETİNİ KIB-TEK’İ BATIRMAYA ÇALIŞIYOR

Birleşik Kıbrıs Partisi Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan, UBP Hükümeti’nin, halkın parasıyla AKSA Enerji Üretim A.Ş’yi zenginleştirdiğini, halkın kurumu olan KIB-TEK’i ise batırmaya çalıştığını savundu.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan,  UBP Hükümeti’nin, halkın parasıyla AKSA Enerji Üretim A.Ş’yi zenginleştirdiğini, halkın kurumu olan KIB-TEK’i ise batırmaya çalıştığını savundu.

Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, “KTHY, DAİ-DAK ve Ercan Havalimanı’nı gibi Kıbrıs Türk toplumuna ait kurumları AKP yanlısı yeşil sermayeye peşkeş çeken UBP Hükümeti, KIB-TEK’i batırmak ve elektriği de özelleştirmek için sistemli bir çalışma yürüttü” dedi.

Korkmazhan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

“KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun yaz aylarında doğacak elektrik ihtiyacının karşılanması için Teknecik Elektrik Santrali’ne yatırım yapılması için almış olduğu karar, TC Elçiliği eliyle engellenmiştir. Bunun yerine bu güne kadar hiçbir taahhüdünü yerine getirmeyen, toplumu birçok kez karanlıkta bırakan AKSA Enerji Üretim A.Ş ile yeni bir elektrik alım sözleşmesi imzalanmıştır. Kurumu zarara uğratarak batırmanın ve özelleştirmenin önünü açan bu politikayı şiddetle reddediyoruz.”

KAYNAK:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.