1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP HÜKÜMETTEN ÇEKİLME GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI
UBP HÜKÜMETTEN ÇEKİLME GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

UBP HÜKÜMETTEN ÇEKİLME GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

Ulusal Birlik Partisi (UBP), kendilerinin tüm

A+A-

“İYİ NİYET VE ÇABALARIMIZA  RAĞMEN HÜKÜMET, ÜLKE EKONOMİSİNİN HEMEN HEMEN TÜM SEKTÖRLERİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETME İMKÂN VE KABİLİYETİNİ BİR TÜRLÜ YAKALAYAMADI”

“DEVLET BÜTÇESİNDE MALİ KRİZE VARAN DERİNLİKLER MEYDANA GELDİ”

“İNSANIMIZA HİZMET İMKÂN VE KABİLİYET YİTİRDİĞİMİZ NOKTADA, HÜKÜMET ETME YA DA BU GÖREVİ PAYLAŞMA HEDEFİMİZ OLMAMIŞTIR, ASLA OLAMAZ”

Lefkoşa, 2 Nisan 16 (T.A.K): Ulusal Birlik Partisi (UBP), kendilerinin tüm  “iyi niyet ve çabalarına”  rağmen hükümetin, ülke ekonomisinin hemen hemen tüm sektörlerinin sorunlarına çözüm üretme imkân ve kabiliyetini bir türlü yakalayamadığını, dahası devlet bütçesinde mali krize varan derinlikler meydana geldiğini  kaydetti ve tüm bunların hükümetin sorgulanmasına yol açtığını belirtti.

Hükümetten çekilme kararı alınan Parti Meclisi sonrasında UBP tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İnsanımıza hizmet imkân ve kabiliyet yitirdiğimiz noktada, hükümet etme ya da bu görevi paylaşma hedefimiz olmamıştır, asla olamaz” denildi.

Oluşan sıkıntıları en geniş şekliyle ele alıp değerlendirdiklerini kaydeden UBP, öncelikle “su” konusunda, şimdi de “Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü”nün imzalanma süreçlerindeki sıkıntılar ve gereksiz zaman kayıplarının büyük sorun olarak halka yansıdığını vurguladı.

Sorunlarına çözüm bekleyen çiftçilerin, hayvancıların, narenciyecilerin, sanayicilerin, iş adamlarının, müteahhitlerin ve esnafın beklentilerinin  bu süreçlerden dolayı geride kaldığını ifade eden UBP, son olarak maaşlarda taksitlendirilmeye gidilmesinin, hükümet ortaklığını sürdürülebilir olmaktan çıkardığını açıkladı.
 
Açıklamada, UBP’nin  15 Temmuz 2015’de  “halkın beklentileri doğrultusunda toplumsal konsensus sağlayarak ilkeleri, prensipleri, vizyonu net ve takvimlenmiş ‘ekonomi merkezli’ bir programla” CTP-BG ile “Reform Hükümeti” oluşturduğu hatırlatıldı ve şunlar kaydedildi:

“Bugün, her türlü partisel hesapların ötesinde sadece ülkeye, halka hizmet hedefi ile iki büyük partinin oluşturduğu geniş tabanlı bir hükümetin varlığının tartışılması yerine, reform nitelikli adımların değerlendirilmesi yapılmalıydı.

Bu nedenle, halkımızın refah ve mutluluğu adına büyük umutlarla katıldığımız CTP-UBP Hükümetinden çekilme kararı almış bulunuyoruz.

Ulusal Birlik Partisi, 1976’dan günümüze ülke yönetimlerinde halkımıza hizmet hedefi ile yıllarca bulunmuş hükümet etmeyi hizmetin aracı olarak görmüştür.

İnsanımıza hizmet imkân ve kabiliyet yitirdiğimiz noktada, hükümet etme ya da bu görevi paylaşma hedefimiz olmamıştır, asla olamaz.

Ulusal Birlik Partisi bugüne kadar, ister iktidarda ister muhalefette olsun ülkenin en önemli partisi olarak devletin teminatı, halkının hep umudu olmuş, olmaya da devam edecektir.

Partimiz, halkımıza hizmet yolunda her türlü kişisel ve partisel hesapların dışında her fedakârlığı göstermeye, dün olduğu gibi bugün de yarın da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu yineler.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.