1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "UBP İLE SORUN YAŞANMAYAN BİR KOALİSYON 'SORUN' OLURDU"
"UBP İLE SORUN YAŞANMAYAN BİR KOALİSYON 'SORUN' OLURDU"

"UBP İLE SORUN YAŞANMAYAN BİR KOALİSYON 'SORUN' OLURDU"

"UBP ile sorun yaşanmayan bir koalisyon 'sorun' olurdu"

A+A-

 

Bu sabah Sim TV’de Damla Dabiş Özel’in programına konuk olan CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer önemli açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs sorunundan, Erdoğan’ın ziyaretine bir dizi konularda açık konuşan Soyer, UBP ile kurulan koalisyonun sorun yaşamasının normal olduğunu, esas sorununun ‘sorunsuz’ kurulan bir koalisyon olacağını belirtti.

Erdoğan’ın mesajları iyi okunmalı”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün adaya yaptığı ziyarette verilen mesajları oldukça olumlu bulduğunu söyleyen Soyer “Sayın Erdoğan, ülkesinde, Suruç’ta yaşanan olayın vahametine rağmen dün aramızdaydı ve çözüm süreci ile ilgili oldukça olumlu mesajlar verdi. Bu çok önemliydi. Sayın Erdoğan’ın verdiği mesajlar iyi okunmalı” diye konuştu.

Çözüm konusunda kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz”

Çözümün Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların kucağına gökten zembille inmeyeceğini söyleyen Soyer “artık her iki tarafın da anlaması gereken şey, çözüm konusunda kendi göbeğimizi kendimizin keseceği gerçeğidir. Hiç kimse havadan kucağımıza çözümü atmaz, bilakis o çözüme bizim ulaşmamız, onu istememiz şarttır” diye konuşan Soyer, tarafların çözüm konusunda daha çok çaba harcamaları gerektiği çağrısını da yaptı.

Cumhurbaşkanı daha şeffaf olmalı”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da ‘daha şeffaf olma’ çağrısı yağan CTP-BG Eski Genel Başkanı ve Eski Başbakan Soyer “geçtiğimiz hafta BM Özel Temsilcisi Espen Barth Eide’nin de vurguladığı üzere, müzakere sürecinde daha fazla şeffaflığa ihtiyacımız vardır. Siyasilere yapılan bilgilendirmelerin yanında halka, kamuoyuna anlatılacak noktalar iyi seçilmeli ve bu konularda bilgilendirmeler yapılmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanına daha şeffaf olma çağrısı yapıyorum” diye konuştu.

İngiltere saha dışına kaçtı”

Bir soru üzerine İngiltere’nin süreç üzerindeki rolünü de irdeleyen Soyer “İngiltere belli ki sahanın dışına çıkmıştır. İngiltere eskiden saha komiserliği yapıyordu ama belli ki şimdi sahanın dışında seyirci rolüne soyunmuşlardır. Onlar açık açık, bu mevzuda en önemli şeylerinin İngiliz Üsleri olduğunu söylemektedirler ve bu yönde açıklamalar yapmaktadırlar” diye konuşan Soyer, garanti konusunun iki taraf ve garantörlerin katılımıyla çözülecek bir konu olduğunu sözlerine ekledi.

Soyer hem Yunanistan’ın hem de Türkiye’nin sürece destek olması gerektiğinin altını da çizerek “her iki ülkenin Kıbrıs sorununun çözümünde aktif rol oynaması herkesin yararınadır. Eğer Kıbrıs sorunu çözülmezse, tüm taraflara bir çok sorun yaratma potansiyeli vardır, çözümsüzlük tehlikelidir” dedi.

UBP ile sorun yaşamamak sorun olurdu”

Partisinin UBP ile kurduğu geniş tabanlı koalisyon için de açıklamalar yapan Soyer “UBP ile kurduğumuz koalisyon tabii ki sorunlu bir koalisyon olacaktır. Zaten bizim UBP ile kurduğumuz bir koalisyonun ‘sorunsuz’ olması, sorun yaşanmaması sorunlu olurdu. İki parti arasında ilkesel olarak farklılıklar vardır ve bu farklılıklar doğal olarak sorunlar ortaya çıkarmaktadır” dedi. Soyer “buna rağmen ben koalisyonun başarılı olacağına inananlardanım. Zaten bu kadar geniş, bu kadar güçlü bir yapının başarmaktan başka hiçbir şansı yoktur, olamaz da” diye konuştu.

 

Kıbrıs Postası - Ulaş BARIŞ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.