1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP KURULTAYI...
UBP KURULTAYI...

UBP KURULTAYI...

UBP Kurultayı....

A+A-

TATAR: “500 KİŞİYLE KURULTAY YAPILMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Ersin Tatar, UBP’nin 500 kişiyle kurultay yapmasının kabul edilebilir olmadığını ifade ederek, kurultayda “hesaplaşma” yapılacağını, bu yüzden tüm üyelerin katılımının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Tatar, kurultayda yaptığı konuşmada, kurultaya partinin eski genel başkanları Derviş Eroğlu ve İrsen Küçük gibi liderlerin çağrılmamasını eleştirdi.

Üyelerine güvendiğini söyleyen Tatar, tüzüğün ihlal edildiğini, örgütlerin baypas edildiğini savundu, bunların değerlendirmesini halkın, üyelerin yapacağını kaydetti.

Tatar, genel başkanlığa gelmesi durumunda tüm yanlışların üzerine gideceğini, hiçbir zaman sadece genel başkanlık için yola çıkmadığını, her zaman halkın içinde olduğunu ifade ederek, bu makamda oturan kişinin hakkını vermesi gerektiğini vurguladı.

“Burada bir hesaplaşma olacaktır” diyen Tatar, sert konuştuğunu ancak bilerek sert konuştuğunu, çünkü aile içinde bir yarış olduğunu kaydetti. Tatar, halk adamı olduğunu ve bu görevi layıkıyla yerine getirebileceğine inandığı için bu göreve aday olduğunu belirterek, neler yapabileceğini Maliye Bakanlığı döneminde ortaya koyduğunu dile getirdi.

Tatar, ülkede gezmediği yer, kapı olmadığını, bu göreve talip olurken bu görevin hakkını verebileceği için aday olduğunu ifade ederek, üyelerin asla “Bu, bana menfaat sağladı, bu iş verdi, bu üye yazdı” deyip oy vermemesi gerektiğini, oy verirken “Bu işi en iyi şekilde kim yapar” deyip oy vermesi gerektiğini ifade etti.

Kurultaydan yarın genel başkan olarak çıkacağına inandığını söyleyen Tatar, parti yönetiminin 40 yıllık UBP’yi hükümete “koltuk değneği” yaptıklarını ifade ederek, tabanın bu hükümet yapısına onay vermediğini, seçilince üyeye gideceğini kaydetti.

Tatar, “birkaç kişi makam alacak” diye UBP’nin geleceği ile kimsenin oynayamayacağını ifade ederek, hükümette yaşanan bakan değişikliklerinin de işlerin iyi gitmediğini gösterdiğini savundu.

Kıbrıs müzakerelerinde de hükümetin işin içinde olmadığı görüşünü ifade eden Tatar, genel başkan olması durumunda parti içi demokrasinin çalıştırılacağını kaydetti. Tatar, kurultayın “coşkusuz, katılımsız” açıldığını, yarın da kaç kişinin geleceğinin belirsiz olduğunu belirterek, temennisinin yarın tüm üyelerin katılım gösterip oy vermesi ve UBP’nin önünü açması olduğunu kaydetti.

Tatar, seçilmesi durumunda halkın refahını sağlayacak ekonomik açılımları da yaşama geçireceğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.