1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KEMAL DENİZ DANA OLDU
UBP LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KEMAL DENİZ DANA OLDU

UBP LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KEMAL DENİZ DANA OLDU

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana oldu.

A+A-

UBP LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KEMAL DENİZ DANA OLDU

GİRNE’DE BAĞIMSIZ ADAY NİDAİ GÜNGÖRDÜ DESTEKLENECEK

GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI BELİRLEMEK İÇİN DELEGEYE GİDİLİYOR

ÖZGÜRGÜN: “(UBP-DP UG) KESİNLİKLE İŞBİRLİĞİ DİYE BİR ŞEY KALMADI”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana oldu.

UBP, Girne’de bağımsız aday Nidai Güngördüyü destekleme kararı alırken, Gazimağusa’da ise belediye başkan adayını hafta sonuna kadar çalışıp delegeye giderek belirleyecek.

UBP, Alayköy’de Ali Güler, Yenierenköy’de Hasan Güngör, Esentepe’de Muhammed Aygün, Dikmen’de Niyazi Öztürk, Akıncılar’da Bahattin Tansel, Lefkoşa’da Kemal Deniz Dana’yı UBP Belediye Başkan Adayları olarak belirledi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bugün yapılan UBP Genel Yönetim Kurulu (GYK) toplantısının ardından alınan kararları basın aracılığıyla kamuoyuna açıkladı.

Özgürgün, bugün yapılan toplantıda 6 yerde daha belediye başkan adayının belirlendiğini, bir yerleşim yerinde de bağımsız adayı destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Hüseyin Özgürgün buna göre; Alayköy’de Ali Güler, Yenierenköy’de Hasan Güngör, Esentepe’de Muhammed Aygün, Dikmen’de Niyazi Öztürk, Akıncılar’da Bahattin Tansel, Lefkoşa’da Kemal Deniz Dana’nın UBP Belediye Başkan Adayları olduğunu kaydetti.

Özgürgün, Girne’de de Nidai Güngördü’nün destekleneceğini belirtti.

Gazimağusa, Serdarlı, Değirmenlik ve İnönü’de ise belediye başkan adayı belirleme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Özgürgün, Değirmenlik ve Gazimağusa’da delegeye gitmeyi kararlaştırdıklarını kaydetti.

Buralarda birden fazla aday olduğu için delegeye gideceklerini ifade eden Özgürgün, Serdarlı ile İnönü’de ise, UBP Gazimağusa İlçesi’nin hafta sonuna kadar çalışmalarını tamamlayıp adayını belirleyeceğini ifade etti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Özgürgün, bugün bazı yayın organlarında “UBP-DP yerel seçimlerde yeniden işbirliği yapma kararı aldı” haberlerinin çıktığının anımsatılması üzerine, “Kesinlikle işbirliği diye bir şey kalmamıştır” dedi.

Özgürgün, GYK’nın bir süre önce toplanıp işbirliğine son noktayı koyduğunu ifade ederek, UBP’nin 28 yerde de adaylarını gösterme veya bağımsız adayları destekleme kararı aldığını hatırlattı.

UBP’nin ana muhalefet olarak yerel seçimlerde tek başına yürüyeceğini vurgulayan Özgürgün, ittifakın sonlandırıldığı kararının açıklanmasının ardından işbirliği için bir temas yapılmadığını kaydetti.

Özgürgün, ancak bazı yerlerde CTP-BG ve DP-UG ittifaklarının olduğunu gördüklerini savunarak, “İki partiye de hayırlısı olsun, hükümette olan iki parti açısından daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Biz UBP olarak tek başımıza seçimlere giriyoruz. DP-CTP ittifakla giriyor, dolayısıyla onlara hayırlı olsun” dedi.

Bu durumun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine Özgürgün, “Bizim Cumhurbaşkanı adayımız sayın Dr. Derviş Eroğlu’dur. Aday olması halinde kesinlikle adayımız sayın Eroğlu’dur. Aday olacaksa tam desteğimiz kendisiyledir. Ama diğer partiler kendileri bilir” diye konuştu.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.