1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYI DANA, ORTOPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
UBP LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYI DANA, ORTOPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

UBP LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYI DANA, ORTOPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

UBP Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Dana, Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Kemal Deniz Dana ve belediye meclis üyesi adayları, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni (KTOÖD) ziyaret etti.

UBP’den yapılan açıklamaya göre Dana, “Başkent Lefkoşa çok fazla engelle karşı karşıya ve bu engellerin kesinlikle aşılması gerekiyor” dedi.

Engellilerin kabiliyetleriyle birlikte toplumla bütünleşmesi gerektiğinin altını çizen Dana, toplumsal farkındalık oluşturmak için bütün kurumlarla bu gibi konularda işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Dana, “Engelliler konusu insani ve vicdani sorumluluk meselesidir. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Dolayısıyla her insanı ve her kurumu ilgilendiren bir meseledir. Bu bağlamda gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri bu meseleyi bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılamalıdır” ifadesini kullandı.

Lefkoşa’daki parkların sadece bir tanesinin değil, hepsinin engelli insanlara uygun olarak tasarlanması gerektiğine değinen Dana, “Bu konuda planlama çok eksik” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.