1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP MİLLETVEKİLİ TATAR’DAN HÜKÜMETE KIB-TEK ELEŞTİRİSİ
UBP MİLLETVEKİLİ TATAR’DAN HÜKÜMETE KIB-TEK ELEŞTİRİSİ

UBP MİLLETVEKİLİ TATAR’DAN HÜKÜMETE KIB-TEK ELEŞTİRİSİ

Tatar, hükümetin, KIB-TEK hükümet programı ve Türkiye ile imzalanan protokolle,

A+A-

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, hükümetin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK)  hükümet programı ve Türkiye ile imzalanan protokolle taahhüt ettiği önemli tedbirleri almadığını ileri sürdü.

Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, önemli tedbirler alınmazken, akıllı sayaç ihalesinden sonra şimdi de onay alınamayacağı bilindiği halde  yaklaşık 30 Milyon TL’lik led lamba alımı için yeni ihale hazırlıkları yapıldığını iddia etti.

Tatar, mali yapıdaki sıkıntılara rağmen istihdamlara devam edildiğini, sözlü sınav yöntemiyle  40’ın üzerinde  işçi alımı yapıldığını, 30 kişinin daha istihdamı için çalışmaların sürdüğünü ve teknisyen olarak eğitilecek kişilerin işçi statüsünde yanlış istihdam edildiğini öne sürdü.

Ersin Tatar, petrol fiyatlarının son 3 ayda 115 dolardan 80 dolara düşmesine karşın elektrik tüketim fiyatlarının düşürülmediğini savundu.

Tatar, “Bu gelişmeler, hükümetin Kıb-Tek üzerindeki etki ve yetkisinin sorgulanmasına, hatta Kıb-Tek’in direkt CTP MYK’sı tarafından yönetildiği sorusunu akla getirmektedir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.