1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI TAMAMLANDI
UBP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI TAMAMLANDI

UBP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI TAMAMLANDI

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Kurultayı’nda Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün tek aday olarak Genel Başkanlık görevine getirildi.

A+A-

UBP’NİN YENİ GENEL BAŞKANI HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN

ÖZGÜRGÜN: “BİZİM YOLUMUZ HALKIN YOLUDUR, BİZİM YOLUMUZ SEVGİNİN, KARDEŞLİĞİN, KUCAKLAMANIN, BİRLEŞTİRMENİN YOLUDUR.”

KÜÇÜK: “TOZ DUMAN DAĞILINCA HERŞEY DAHA NET GÖRÜLECEK VE BAZILARI YAPTIKLARINDAN UTANÇ DUYACAKLARDIR”

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP)  bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Kurultayı’nda Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün tek aday olarak Genel Başkanlık görevine getirildi.

The Elysium Park’ta gerçekleşen kurultay,  Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kaya'nın konuşmasıyla başladı.

Saygı Duruşu  ve İstiklal Marşı’nın ardından, Nazım Çavuşoğlu Başkanlığındaki Divan oluşturuldu. Ardından da Genel Sekreter Necdet Numan, İrsen Küçük ve en son da Genel Başkan seçilen Hüseyin Özgürgün birer konuşma yaptı.

BÜLENT KAYA

Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kaya, UBP’nin büyüklüğünün herkes tarafından malum olduğunu ve bundan sonraki dönemlerde daha da başarılı olmak için çalışacaklarını belirtti.

Kaya, kurultaya katılan UBP’lilere hitaben, “Kenetlenip UBP’yi yeniden layık olduğu yere, iktidara taşıyacağız ben bu gücü salonun coşkusundan görebiliyorum” dedi.

NECDET NUMAN

UBP Genel Sekreteri Necdet Numan ise, UBP Başkanlığına talip olan tek aday Hüseyin Özgürgün’ün görevi İrsen Küçük’ten devralmasına onay vermek için toplandıklarını belirterek, bu devrin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

UBP’nin geleneğine göre kurultaylarının demokrasi şöleni olarak yaşandığına herkesin tanık olmasını isteyen Numan, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiğini söyledi.

Numan, UBP’nin tarihiyle üstlendiği misyonuyla, kararlı duruşuyla, KKTC’nin en köklü, en güçlü partisi olduğuna işaret ederek “Bunu herkes bilmelidir ki KKTC’nin ve halkının menfaatlerini koruyan ve kollayan UBP ayaktadır ve buradadır” dedi.

“Çalışacağız hem de çok çalışacağız. Partimizi hep birlikte yeniden iktidara taşıyacağız”  diye konuşan Numan, ülke ve insanlar için görevlerinin kutsal olduğunu vurguladı.

İRSEN KÜÇÜK

Genel Başkanlık görevini bırakan İrsen Küçük ise, 3 yıllık UBP Genel Başkanlığı görevinde kendisine gösterilen ilgi, alaka ve sevgiye teşekkür ederek, “Bana 3 yılda 3 kez kurultay zaferi yaşatan sizlere şükranlarımı sunarım” dedi.

Küçük, “Bugün üstlendiğim görevi kendi kararımla bir genç kardeşime devrederken, huzurluyum, gururluyum ve yarınlara ilişkin umutluyum” diye konuştu.

Herkesin gözü önünde cereyan edenlerle partinin ve şahsının cezalandırılmasının hedeflendiğini herkesin bildiğini belirten Küçük, partisinin haksızlığa uğraması haricinde bir üzüntüsünün olmadığını vurguladı.

“PARTİMLE GÖNÜL BAĞIM ASLA KOPMAYACAKTIR”

Kimseye kırgın olmadığını belirten Küçük,  “İyi niyetim ve hoşgörüm kontrol edilemeyen hırslara, art niyetlere yenilse de, Küçük soyadım, zerre kadar değer kaybetmemiş, ilkelerimden, inançlarımdan bir santim geri atılmamıştır. En önemlisi, UBP bayrağı aşağılara indirilmemiş parti kuşatılmamıştır” şeklinde konuştu..

Her zaman kurumsal yapıda bir UBP özlediğini ve hedeflediğini dile getiren Küçük, sadece ilkesini yerleştirebildiğini ama kendisinden sonra gelenlerin bunu başaracağına inandığını belirtti.

Herşeye rağmen partisiyle gönül bağının asla kopmayacağını ifade eden Küçük, “Her aradığınızda yanınızda olacağım. Son nefesime kadar güneşin altına mührümü vuracağımı, vurduracağımı bilmenizi isterim” dedi.

“TARİH GERÇEKLERİ DETAYLARIYLA SAPTAMIŞTIR”

Küçük, tarihin gerçekleri tüm detaylarıyla saptadığını ifade ederek, toz duman dağılınca herşey daha net görülecek ve bazıları yaptıklarından utanç duyacaklardır. UBP’liyim diyerek UBP’ye yaptıklarının yükünü taşıyamayacaklardır” dedi.

Halka seslenerek “Ben size asla yanlış yapmadım” diyen Küçük, çalışma arkadaşlarıyla birlikte KKTC’de daha güzel günlerin temelini atan projelere imza koyduklarını vurguladı.

Küçük, genel başkan olarak partisinin kurumsal yapısına zarar verecek müdahalelere göğüs gerdiğini, kavgasının asla şahsi olmadığını belirterek, salondakilere şöyle seslendi; “Partinize sahip çıkınız. Yönetiminize destek olunuz, güven duyunuz. UBP’yi layık olduğu yere en kısa sürede ulaştırmak için çok ama çok çalışın.”.

HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ise, Kıbrıs Türkü’nün,  adadaki varoluş mücadelesini vatanına, bayrağına, anavatanına bağlılığının yanı sıra “birliğine”, “beraberliğine” sahip çıkarak, güçlendirerek bu günlere ulaştığını ve herkesin gurur duyduğu “devlet” olgusuyla tanıştığını belirtti.

Devlet, gücünü ulusal birliğinden aldığı gerçeğinden hareketle, Ulusal Birlik Partisi’nin kurulduğu 1975 yılından bu yana, bu ülkede, Kıbrıs Türkü’nün yüce menfaatlerinin, halkın birlik ve beraberliğinin sağlandığı oranda korunacağına hep inandığını ve bu hedefle siyasal yaşamını sürdürdüğünü belirten Özgürgün, “Bu nedenledir ki, “en büyük gücümüz birliğimizdir, Ulusal Birlik Partisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin teminatıdır diyoruz ” şeklinde  konuştu.

Özgürgün, UBP’lilerin bu birliğin, beraberliğin, dayanışma ruhunun  ülke siyaset tarihine neler kazandırdığını bildiğine işaret ederek, bu yolda şahsına gösterilen güvene layık olmanın boynunun borcu olduğunu vurguladı.

Özgürgün,  “Bu noktada, huzurlarınızda beni Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığına tek aday olarak gösteren Milletvekili arkadaşlarıma, meclis grubunun bu kararını onaylayan parti meclisi üyelerine teşekkürlerimi sunmayı görev bilirim” şeklinde konuştu.

Partinin birlik ve bütünlüğü yolunda tek adaylı kurultayın mimarı İrsen Küçük’e, üç bucuk yıllık görevindeki partiye ve ülkeye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Özgürgün, “Başkan, sizlere ve engin deneyimlerinize mutlaka ihtiyacımız olacaktır. Yardımlarınızı esirgemeyeceğinize yürekten inanç belirtir, tekrar teşekkür ederim” dedi.

“Ben sorumluluğumun bilincindeyim. Bu sizlerin bana, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığını ikinci kez takdirinizdir” diyen Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi gibi ülkenin en köklü, en güçlü ve en büyük partisine Genel Başkan olmanın ağırlığını, sorumluğunu çok iyi bildiğini vurguladı.

“Hepimizi derinden yaralayan, parti içi sıkıntılar, Başkent Lefkoşa’mızın yaşadığı rahatsızlıklar dört yıllık hükümet sürecimizi ne yazık ki gölgelemiş, erken genel seçimlerde patimiz beklenen sonuca ulaşamamıştır” diyen Özgürgün, bu realitelerin herkese çok önemli mesajlar verdiğini, kamplaşmanın, kutuplaşmanın, inatlaşmanın ya da kontrolsüz hırsların, oluşumları, aydınlığa taşıdığının hiç bir dönemde görülmediğini kaydetti.

Özgürgün, önümüzdeki dönemde üstlenecekleri Ana muhalefet görevini, sorumluğunun bilincinde hakkıyla yerine getirmek durumunda olduklarını belirterek, “Yalnız biz değil, tüm siyasi partiler, hatta tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çok iyi bilmektedir ki, Ulusal Birlik Partisi ister iktidarda isterse muhalefette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en önemli partisidir ve vazgeçilmezidir” dedi.

KKTC’NİN İLANINDAN BAŞLAYARAK HER ALANDA UBP’NİN MÜHRÜ VE İMZASI VAR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanından başlayarak her alanda kazandığı eserlerin hemen hepsinin altında UBP’nin mührü ve imzası olduğunu ifade eden Özgürgün, kısa dönem de olsa, muhalefet sürecinde halk tarafından nasıl arandığı ve ilk fırsatta yine hükümete taşındığının yadsınamaz bir gerçek olduğunu söyledi.

Yeni kurulan ve daha kurulma aşamasında ilkesel olmadığı için, paylaşım temelinde oluşan CTP-DP hükümetinin başarılı olmasını, ülkenin ve halkın beklentilerine olumlu yanıt vermesini beklediklerini kaydeden Özgürgün, “Çünkü bizler, biz Ulusal Birlik Partililer, insanımızın mutsuzluğu üstüne hesaplar yapanlardan asla olmadık. Biz Ulusal Birlik Partililer başarımızı, başkalarının başarısızlığına dayandırmadık” dedi.

Ulusal Birlik Partililer ülkesinin, halkının yararına en küçük hizmeti sunanı bile takdir etmesini, desteğini esirgememeyi bildiği gibi, tersi halinde aynı anlayışla eleştirmeyi de, engellemeyi de en iyi şekilde yapmasını bilmektedir” diyen Özgürgün,  UBP’nin, siyasal hareketin her tepkisini sevgi ve saygı temelinde yaşanması gerekliliğine inanan bir düşüncenin savunucusu olduğunu ifade etti.

Özgürgün, Genel Başkanlığını üsteleneceği Ulusal Birlik Partisi’nin kucağının sevginin, saygının, hoşgörünün merkezi olacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim yolumuz halkın yoludur, bizim yolumuz sevginin, kardeşliğin, kucaklamanın, birleştirmenin yoludur. İnanıyorum ki, Ulusal Birlik Partisi her geçen gün yaralarını saracak, siyaset sahnesinde en kısa sürede çok daha güçlü bir şekilde hak ettiği yeri mutlaka alacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti aydınlık yarınlara Ulusal Birlik Partisi’nin bilgili, deneyimli, genç ve dinamik kadrolarıyla ve ona inananlarla yürüyecektir.”

Bu yolda, bu hedefle çalışacaklarını, bir yandan halk adına mecliste denetim görevini yerine getirirken, diğer yandan da partinin kurumsal yapılanmasını gerçekleştirecek bir sürece girdiklerini belirten Özgürgün, iktidara gelecekleri günün, çok ama çok yakın olduğunu savundu.

BU HÜKÜMET YAŞAM ÖZÜRLÜ OLMUŞTUR

Özgürgün, ülke yönetimine talip olanları çok iyi tanıdıklarını ve bundan önceki birlikteliklerinde üç kez ayrılan, dört kez birleşenler ya da türlü tertiplerle siyasi tarihi lekeleyenlerin bugünkü hükümetlerini kurarken de ülkeye, halka hizmette mutabakatı değil, makam paylaşımını tercih ettiklerini savundu.

Özgürgün, “Bu hükümet yaşam özürlü olmuştur. Başka bir değişle ölü doğmuştur” dedi.

Ülkenin UBP’nin görev üstlenmediği çeşitli hükümet oluşumlarını, değişik dönemlerde yaşadığını anımsatan Özgürgün, “Paylaşım temelinde ve sancılar içinde hayat bulan bu kısa ömürlü hükümetin, yürürlükte olan ekonomik programa dair tavırlarını ve Kıbrıs konusundaki tutumlarını halkımızla birlikte izleyecek, seçim öncesi söylediklerini hangi oranda hayata geçireceklerini birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Özgürgün, yalnız KKTC’de değil, hiçbir coğrafyada bu denli fırtınaları yaşayan, çok yönlü saldırılara hedef olan bir siyasi oluşumun, değil böylesi güçle ayakta kalmak, yarınlara umutla bakmak, daha sandıklarda kaybolacağını belirterek, Ulusal Birlik Partisi çınarına vurulmak istenen her darbenin onu daha da güçlendireceğini vurguladı.

Özgürgün konuşmasını şu ifadelerle noktaladı;

“Temeli sağlam, mayası tamam olan bu uluçınar, Kıbrıs Türkünün güçlü teminatı olmaya ilelebet devam edecek, hep birlikte sizlerin desteği ile nice zaferlere imza atacaktır. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle kucaklarım”.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.