1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP SEÇİME HAZIR, TARİHTE ISRARLI
UBP SEÇİME HAZIR, TARİHTE ISRARLI

UBP SEÇİME HAZIR, TARİHTE ISRARLI

“Erken erken seçim istiyoruz”

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, seçimi en çok isteyen ve seçime en hazır partinin UBP olduğunu söyledi. Oğuz, 7 Ocak 2018’de seçim için hazır olduklarını belirtti.

 

Duygu ALAN

Ulusal Birlik Partisi’nde 18 milletvekilinin yanı sıra, bağımsız milletvekilleri Hasan Taçoy, Önder Sennaroğlu ve Menteş Gündüz, sıralama için delegenin karşısına çıkacak. Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, “Lefke’den aday olacağı yönündeki” haberler kesin bir dille yalanlanırken, Özdemir Berova’nın adaylığı da henüz parti içerisinde tartışılmadı.

Havadis’in seçime yönelik sorularını yanıtlayan UBP Genel sekreteri Dursun Oğuz, “Sanırım attığımız adımlarla seçimi en çok isteyen ve en hazır partinin UBP olduğunu kanıtladık” dedi.

Oğuz, aday adaylarından 9 bin, adaylığı kesinleşen isimlerden de toplamda 30 bin TL ücret talep edilmesine yönelik eleştirileri de yanıtladı.

Oğuz, “Bir taraftan kara para siyasi partilere girmesin, her şey şeffaf olsun deniyor, diğer taraftan da kamuoyuna açık yöntemimiz eleştiriliyor. UBP bu seçimleri son derece şeffaf ve hesap verebilir şekilde geçirecek” ifadesini kullandı.

Aday adaylığı ve sonrasında gelişecek süreçlerde partinin harcamaları olacağını anımsatan Oğuz, “Bunu el birliği ile karşılayacağız. Rakamla ilgili eleştiri olabilir ama UBP’lilerin kendi partisine sahip çıkma adına bunu sorgulayacağını düşünmüyorum. Nitekim, aday adaylığı ile ilgili yoğun bir süreç yaşıyoruz” diye konuştu.

“Erken erken seçim istiyoruz”

Seçim tarihi önerisinin CTP’den geldiğini, kendilerinin de buna “evet” dediğini anımsatan Oğuz, devamında şunları söyledi:

“Şu anda en gerçekçi tarih 7 Ocak. Biz, ülkeyi 10 ay daha yönetebilecekken, yorulan siyasetin önünü açmak adına bu hakkımızdan vazgeçiyoruz.

Bu saatten sonra, umarım CTP önerdiği tarihten geri adım atmaz. Biz, 7 Ocak tarihinde ısrarlı olmaya devam edeceğiz.

Siyaset kurumu da yoruldu, siyasetçi de. Bu noktadan sonra erken seçime gidilmezse, siyaset de yıpranır, siyasetçi de. Bu nedenle doğru olan, Meclis’in bir an önce resmi süreci başlatması…”

“En hazır parti UBP, en az 10 bin üye”

Seçime en hazır partinin UBP olduğunu, bunu ardı ardına yapılan PM toplantılarında gösterdiklerini anlatan Oğuz, şöyle devam etti:

“UBP, takvimini belirleyen ilk parti. Hangi aralarda aday adaylığı başvurusu olacak, üye ne zaman sıralama yapacak, başkan kaç kişiyi kontenjan adayı yapacak, tüm bu sorulara PM toplantılarımızda cevap bulduk.

Bizim üyemizden beklediğimiz de, bu demokrasi şölenine sahip çıkması ve 18 Kasım tarihindeki aday belirleme sürecine yoğun bir ilgi göstermeleridir.

12 bin üyemiz var. Ancak, şu ya da bu bahaneler yan yana gelse de, en az 10 bin üye ile sandığa giderek, aday sıralarını belirleyeceğiz.

UBP tabanı da, üyelerimiz, 18 Kasım’da 50 ismin ve sırasının belirlenmesine ciddi bir katkı koyacaktır. Sıralamayı kendi yapan üyelerimiz, eminim ki, sandıkta da partisine, adaylarına sonuna kadar sahip çıkacaktır.”

“Özgürgün Lefkoşa’dan, Üç bağımsız üyeye gidecek”

Oğuz, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Lefke’den aday çıkmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bu yöndeki dedikodulara açıklık getiren Oğuz, “Sayın Başbakanımız, başkentten ve birinci sıradan aday çıkacaktır. Tabanımız da kendisini adanın en çok oy alan kişisi olarak, yeniden başbakanlık makamına gönderecektir, bundan şüphemiz yok” dedi.

Kendisi de dahil 18 milletvekili üyenin seçimi ile yola devam etmek istediğini belirten Oğuz, “Üye isterse, üyenin istediği sıradan hepimiz partimize hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Oğuz, bağımsız milletvekilleri Menteş Gündüz’ün Güzelyurt, Hasan Taçoy’un Lefkoşa ve Önder Sennaroğlu’nun ise İskele’den aday olarak, üyenin sıralamasına razı olduklarını belirtti.

“Üyenin sıralamasına girerek, başbakanın daha geniş kontenjan hakkına sahip olması bizzat bu üç vekil arkadaşımızdan geldi. Bağısız Milletvekili Hakan Dinçyürek ise kontenjan adayımız olacak” diyen Oğuz, diğer yedi ismin de kısa sürede Başbakan tarafından açıklanacağını söyledi.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.