1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. UBP TOPLANDI, DAĞILDI...
UBP TOPLANDI, DAĞILDI...

UBP TOPLANDI, DAĞILDI...

Ahmet Kaşif net konuştu: “Sıkıntıları aktardık, Başbakan değerlendirecek, Meclis’ten çeklime yok”.

A+A-

Genel Sekreterlik için UBP’de muhalif kanadın da önde gelen isimlerinden Türkay Tokel ağırlıklı konuşulan isimlerden.

Bir diğer muhalif milletvekili Hasan Taçoy’un ise ‘Genel Sekreterlik’ için aday olmak istediği ancak Küçük tarafının Taçoy’un Genel Sekreterliği’ne sıcak bakmadığı konuşuluyor.

KOMİTELERDEN ÇEKİLME VAR MI?

DÜNKÜ toplantıda, muhalif grubun Meclis’teki komitelerden çekileceği spekülasyonları da yapıldı ancak bu yöndeki iddialar doğrulanmadı.

Ulusal Birlik Partili bazı milletvekillerinin Başbakan İrsen Küçük’e şart koyduğu ’30 Nisan’ tarihi doldu, Partinin Meclis Grubu toplandı.

Cumhuriyet Meclisi’nde dün saat 15:30’a gerçekleştirilen toplantıya, Başbakan İrsen Küçük, Bakanlar ve Milletvekilleri katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından, uzlaşının çıkmadığı, muhalif kanadın Meclis’ten çekileceği, komite çalışmalarına katılmayacağı yönünde çelişkili açıklamalar yapılırken, Ahmet Kaşif net konuştu, “Sıkıntıları aktardık, Başbakan değerlendirecek, Meclis’ten çeklime yok”.

Kaşif: “Meclis’ten çekilme söz konusu değil”

Muhalif kanadın 16 Nisan’da gerçekleştirilen Meclis Grubu toplantısında Başbakan’a tanıdığı sürenin dolmasının ardından dün yeniden toplanan grubun ardından Yenidüzen’e açıklama yapan Ahmet Kaşif, Başbakan’a huzursuzlukları aktardıklarını, Genel Başkan İrsen Küçük’ün parti organları ile durumu değerlendireceğini belirtti.

Meclis’ten veya komitelerden çekilmenin söz konusu olmadığını da ifade eden Ahmet Kaşif, değerlendirmelerin devam ettiğini kaydetti.

‘Sonuç çıkmazsa, nisap sağlanmaz’

Partinin ortak akılla yönetilmesi, yönetim kadrolarının yeniden düzenlenmesi, bürokrat atama ve görevden almalarında ortak kararların üretilmesi talebiyle Başbakan’a şart koşulan 30 Nisan tarihinde düzenlenen toplantıdan sonuç çıkmaması halinde, Meclis’in ilk birleşiminde nisap sıkıntısı yaşanacağı belirtiliyordu.

30 Nisan’a kadar kucaklaşma şartı…

16 Nisan’da gerçekleştirilen toplantıda Türkay Tokel’in oldukça hararetli ve kararlı olduğu öğrenilen konuşması sırasında “30 Nisan’a kadar Başbakan partiyi kucaklamazsa, adım atmazsa, erken seçimi de gündeme getirecek her türlü adımı atacağız” dediği ve bunun üzerine tartışmalar çıktığı da elde edilen bilgiler arasındaydı.

UBP’de son yapılan genel sekreter yardımcısı atamalarına ilişkin itirazların da olduğu toplantıda, bazı vekillerin, atamaların geri çekilmesini ve en az iki isimin muhalif kanat tarafından belirlenmesini istediği de öğrenildi.

Tartışma çıkmıştı…

Tokel’e en büyük tepkinin Dışişleri Bakanı Hüzeyin Özgürgün’den geldiği toplantıda, UBP’li Milletvekilleri’nin bir kısmının ‘Erken seçimi hemen gündeme alın’ dediği de belirtilmişti.

Genel Sekreter kim olacak?

UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy’un görevinden istifa etmesinin ardından, UBP’de yeni genel sekreterin kim olacağı da tartışma konusu.

UBP’nin muhalif kanadı tek başına ‘Genel Sekreterlik’in üzerinde durmuyor. Muhalif kanat ‘parti kucaklaşması’ diyerek yönetimde söz sahibi, alınan kararlarda da etkili olmak istiyor.

‘Tokel’ ismi ağırlıkta…

Genel Sekreterlik için UBP’de muhalif kanadın da önde gelen isimlerinden Türkay Tokel ağırlıklı konuşulan milletvekillerinden. Türkay Tokel’in UBP’nin hem muhalif, hem de diğer kanadın sıcak baktığı isim.

Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel’in ise ısrarlara rağmen Genel Sekreterliğe çok da yaklaşmadığı konuşulanlar arasında.

Küçük ‘Taçoy’u istemiyor

Bir diğer muhalif milletvekili Hasan Taçoy’un ise ‘Genel Sekreterlik’ için aday olmak istediği ancak Küçük tarafının Taçoy’un Genel Sekreterliği’ne sıcak bakmadığı konuşuluyor.

Genel Sekreteri 99 kişilik Parti Meclisi seçecek…

UBP’de Genel Sekreter, doğal ve seçilen üyelerin oluşturduğu Parti Meclisi’nce seçilecek. UBP Parti Meclisi, 50 seçilen üyenin yanı sıra, doğal üyeler milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanlarının yanı sıra Başbakan’ın atadığı 6 üyeden oluşuyor.

 

Kaynak: Yenidüzen

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.