1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP,38'İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
UBP,38'İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

UBP,38'İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Ana muhalefet Partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) 38’inci kuruluş yıldönümünü dün Acapulco Otel’de verdiği resepsiyon ile kutladı

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “KKTC’NİN EN ÖNEMLİ PARTİ VE VAZGEÇİLMEZİ OLAN UBP YENİ YAPI VE VİZYONUYLA MUHALEFETTE DE HALK YARARINA  ‘MAĞDURİYET EDEBİYATINDAN’ RANT BEKLEMEDEN SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDE ÇALIŞACAK”

EROĞLU: “UBP’LİLERE PARTİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN ETRAFINDA KENETLENME GÖREVİ DÜŞER”

TALAT:  “UBP’NİN KATKILARI MECLİS İLE KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN ÖNEMLİ”

Ana muhalefet Partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) 38’inci kuruluş yıldönümünü dün Acapulco Otel’de verdiği resepsiyon ile kutladı.

Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’yla başlayan gecede, partinin kuruluşunu yansıtan tanıtım film gösterildi, konuşmalar yapıldı, hayatta olan parti kurucularına plaket takdim edildi.

Gecede konuşmaları, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu gerçekleştirdi.

Etkinlikte, UBP 38’inci kuruluş yılı pastası da kesildi.

Geceye, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eşi Oya Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün eşi Dilek Özgürgün, bazı yabancı misyon temsilcileri, UBP milletvekili, belediye başkanı, ilçe ve örgüt başkanları, parti kurucuları ve partililer katıldı.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk siyasetinde 11 Ekim 1975’te kurulan partinin 38’inci kuruluş yılını başı dik, gurur ve coşkuyla kutladığını kaydetti.

UBP’nin temelini atanlara, bugünlere taşıyanlara, bu parti için gönlünü, yüreğini ortaya koyanlara, gecesini, gündüzünü, emeğini, alın terini maddi manevi desteğini esirgemeyenlere şükranlarını sunan Özgürgün, bu uğurda yitirdikleri parti büyüklerine rahmet diledi.

 

Hiç bitmeyen, her geçen gün artarak büyüyen bir sevda olan UBP’li olmanın, ülke ve  halkın daha çağdaş, daha pozitif değerlere ulaştırılması, Kıbrıs Türk insanının refah ve mutluluğunu daha üst seviyelere taşınmak olduğunu belirten Özgürgün, bu sevdanın amacının  ülke ekonomisi, demokrasisi ve sosyal yaşamının her alanına kazanımlar sağlamak olduğunu ifade etti.

“İnancım odur ki, Kıbrıs Türk halkı bu coğrafyada hep var olacak, özgür ve egemen varlığını sonsuza dek koruyacak, onu yaşatmak, yüceltmek adına UBP sevdalıları da bu oluşumun gücüne güç katacaktır” diyen Hüzeyin Özgürgün, UBP’ye hizmetin, devlete hizmetle eşdeğer olduğu savundu.

Hüseyin Özgürgün, ülke siyaseti ile birlik ve beraberliğin çekim merkezi olan UBP’nin  kurulduğu 1975 yılından bugüne, Kıbrıs Türkü’nün yüce menfaatlerinin; halkın birlik ve beraberliğinin sağlandığı oranda korunacağına inanarak, bu hedefle siyasal yaşamını sürdürdüğünü ve halkın güvenini kazanarak ülke siyaseti, birlik ve beraberliğin çekim merkezi haline geldiğini kaydetti.

 

YENİ YAPI VE VİZYON..

“Yeni yapı ve vizyonuyla muhalefette de halkımızın yararı için başkaları gibi “mağduriyet edebiyatından” rant beklemeden, sorumluluğunun bilincinde çalışacaktır. Üstleneceğimiz ana muhalefet görevini hakkıyla yerine getirmek durumundayız. Yalnız bir değil herkes ve her kesim çok iyi bilmektedir ki UBP ister iktidarda ister muhalefette olsun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en önemli partisidir ve vazgeçilmezdir” diyen Ögürgün, bu görevi yerine getirirken ayrılma, kavga etme, saflara bölünme ve birbirini yaralamaktan kaçınarak doğruya destek olarak, yanlışı eleştireceğini ve her konuda öneri yapacağını vurguladı.

KIBRIS KONUSU...

Bu günlerde Kıbrıs konusunda çözüm arayışlarının yoğunluk kazanmasının, ön hazırlıklara verilen önem ve ilgiden anlaşılmakta olduğunu ifade eden Hüseyin Özgürgün, UBP’nin yarım asırlık sorunun çözümüne ilişkin samimi niyetlerini bu dönem için de dünya kamuoyu önünde en üst düzeyde ortaya koyduğunu söyledi.

Özgürgün, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu konuda atacağı adımların aynı paralelliği taşıması en büyük beklentileri olduğunu da söyledi.

 

Özgürgün, Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik devam eden müzakerelerde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na güven ve desteklerinin tam olduğunu da kaydetti.

DEĞİŞEN DÜNYA, ÇAĞDAŞLIK ANLAYIŞI VE VİZYON..

Çok hızlı bir değişim içine giren dünyada baş döndürücü gelişmeler kaydedilmekte olduğunu da belirten UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün,  ülke siyasetlerinin de artık bu çağın gerçeklerinin farkındalığında şekil alması ve çağdaşlık anlayışının bu olması gereğine işaret etti.

“Ülke sorunları bundan böyle nedenleri ve çözümleri bağlamında ele alınmalı, yapay gündemlerin gölgesinde kaybolmamalıdır. 7 milyar insanın yaşadığı dünyamızda 1.2 milyarın ‘facebook’ hesabı var. Tam 1 milyar kişi ‘youtube’ kullanır. 500 milyon kişi twitterde. Cep telefonları yerimizi, yaptığımızı hatta doktorumuza sağlık durumumuzu bildiriyor. Artık bizler de siyasetimize bu vizyonu taşımalıyız. Artık bizler de siyasetimize bu vizyonu taşımalıyız. Global düşünmeli, büyük hayaller kurmalıyız. Hedeflerimizi yarınlara yönelik saptamalıyız” diyen Özgürgün, böyle bir UBP hedeflediklerini ve bunu yaratarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hizmetine sunacaklarından emin olduğunu kaydetti.

Devlet ile Kıbrıs Türk halkının her zaman en güvenli limanı olmayı başaran UBP’nin halkı için var olduğunu ve devletin teminatı olmaya devam edeceğini de söyleyen Hüseyin Özgürgün konuşmasına şöyle son verdi:

“Sevgili Ulusal Birlik Partililer, hepimize düşen görev, sevgi temelinde,  birlik ve beraberliğimizi koruyarak, partimizi layık olduğu yere taşımak, insanımızın yarınlarına ilişkin umutlarını canlı tutmaktır. Tam 38 yıldır elde ettiğimiz tüm zaferlere sadece bir arada olmakla yetinmeyip, bir olmayı da başarabildiğimiz için ulaştık.

Bu, dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. En büyük gücümüz birliğimizdir. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlarım”

TALAT

2’inci C umhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise  ülke demokrasisinde önemli bir rol üstlenen UBP’nin 38’inci kuruluş yılını kutlayarak, Özgürügün yönetimindeki partiye yeni dönemde başarılar diledi.

KATKILARI MECLİ İLE KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN ÖNEMLİ

Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, “Olumlu muhalefet yapacağız” şeklindeki beyanlarına dikkat çeken Talat, UBP’nin katkılarının meclis ile Kıbrıs Türk halkı için önem taşıdığını söyledi.

İçinde bulunulan süreçte Kıbrıs konusu ile  iç konularda  önemli gelişmeler yaşanabileceğine işaret eden Talat, görüş farkları olsa da partilerin bazı hayati  konularda işbirliği içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Partilerin yapacağı işbirliğiyle meclisi, anayasanın öngördüğü şekilde bir yasama organı haline getirmesi gerekliliğine de işarete eden Mehmet Ali Talat, bunun sadece iktidara değil tüm meclise prestij kazandıracağını belirtti.

manset-20131012132808.jpg

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise UBP’nin 38’inci yaşına ulaştığını belirterek,  partililere düşen görevin Genel Başkan Hüseyin Özgürgün etrafında kenetlenmek olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla, iktidar kapılarının UBP’ye yeniden açılabileceğine işaret eden Eroğlu,  herkesin yaşanan olaylardan ders çıkarmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığının gelinebilecek en son makam olduğunu ve kendisinin UBP’nin adayı olarak bu mevkiye seçildiğini anımsatan  Eroğlu, kimsenin kendi ismi üzerinden tartışmaya girmemesini rica etti.

UBP’nin yola yeni başkan ve anlayışı ile devam edeceğini ifade eden Eroğlu, parti yetkili organlarına partililerin ve halkın sesine her zaman dikkate almalarını tavsiye etti.

MART'TA REFERANDUM HEDEFİ..

Kıbrıs Türk halkını memnun edecek bir anlaşma arayışında olduklarını da söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs konusunu Türkiye ile gelecek yıl Mart-Nisan aylarında referandum noktasına getirme kararında olduklarını kaydetti.

Partiler arasında görüş farkı olsa da ulusal davalarda işbirliği yapılması gerekliliğine  vurgu yapan Eroğlu, değişik sapmaların ulusal davaya zarar verebileceğini söyledi.

Kıbrıs konusunda müzakerelerin yıllardır devam ettiğini de anımsatan Eroğlu, kimsenin Kıbrıs Türk halkını daha fazla oyalamaya hakkı olmadığını belirtti.

KONUŞULMAYAN KONU GARANTİLER..

Müzakerelerde konuşulmayan bir iki konu kaldığını belirten Eroğlu, bunlardan birinin de garantiler konusu olduğunu kaydetti.

TOPRAK KONUSU..

Kıbrıs Türk tarafının toprak konusunda kriterlerini ortaya koyduğunu belirten Eroğlu, toprağın, tüm konularda anlaşmaya varıldıktan sonra garantör devletler katılımıyla gerçekleşecek zirve öncesinde ele alınacağını belirtti.

Hiç bir konuda anlaşmadan, toprak tartışmalarının başlamasının ülkede tüm ekonomik faaliyetleri durduracağını ve tedirginlik yaratabileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Toprak konusunu en son görüşeceğiz. Güney komşumuz geçmişteki  tüm anlaşmaları reddetmiştir. Masada başlayan görüşmeler ve 6 başlık vardır. Bunları enine boyuna tartışacağız. Müzakereler başlamadan ‘şunu bunu’ vereceğiz anlayışı içinde  olursak masadaki  rakibimiz bundan sonra ‘ne vereceksiniz’ sorusu sorar” dedi.

ORTAK AÇIKLAMA METNİ..

Müzakereler öncesi Rum tarafıyla ortak açıklama metni üzerinde bile anlaşmaya varılamadığını belirten Eroğlu,  kendisinin metnin oluşturulmadan müzakerelere başlanılması teklifinde bulunduğunu da söyledi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.