1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. UBP'DE "ARSA" İSTİFALARI
UBP'DE "ARSA" İSTİFALARI

UBP'DE "ARSA" İSTİFALARI

UBP üyesi olan Hasan Çetinkaya kullanımında olan arsanın UBP hükümeti tarafından bir başkasına devredildiği iddiası ile dün UBP'den istifa ettiğini açıkladı.

A+A-

UBP üyesi olan Hasan Çetinkaya kullanımında olan arsanın UBP hükümeti tarafından bir başkasına devredildiği iddiası ile dün UBP'den istifa ettiğini açıkladı.

Hasan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “UBP hükümetinin 30 yıldır tahsis ve kullanımımızda olan ve elimizde ekili durumda bulunan arazimizi başka yandaşlarına oy ve para karşılığı peşkes çekmesi ve bütün uyarılarımıza rağmen bu olaya el atmamaları üzerine partiden istifa ettiğimi duyuruyorum.” dedi.

İşte Hasan Çetinkaya'nın istifa mektubu:

“1983 yılından beri KKTC Devletinin 8 çocuğumla geçimimi sağlamam için bana sulu tarım arazisi olarak tahsis usülü kiraladığı, mülkiyetinin de değişen hükümetlere rağmen hiç bir zaman el değiştirmediği, benim himayemde olan ve ekili durumda bulunan 1 dönümlük arazi, UBP Hükümetin aldığı kararla kırsal kesim konut arazisi ilan edilmiş, arazinin prosedür gereği öncelikli olarak benim evli çocuklarıma verilmesi uygun görülmüş, ancak daha sonra ısrarcı olmama rağmen konut arazisi olduğu gerekçesi gösterilerek bu yer için ödediğim tahisis ödeneğim kabul edilmemiştir. Geçimimi sağladığım arazi oy uğruna İç İşleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu  tarafından el altından bir gecede  tarım arazisine çevirerek yine usülsüzce 6 aylık geriye dönük olarak Erkan Efe isimli şahsa para karşılığı tahsis edilmiştir. Ailemizin bu karırı geri çevirmek için gösterdiği bütün iyi niyetli çabasına rağmen UBP hükümetinin bu peşkes çekme eyleminden vazgeçmemesi nedeniyle bağlı bulunduğumuz Ulusal Birlik Partisinden istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna bildiririz.
Dipkarpaz Köyü Sakini Hasan ÇETİNKAYA “

 

Yenidüzen

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.