1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP'DE BÜYÜK KURULTAYA 5 KALA...
UBP'DE BÜYÜK KURULTAYA 5 KALA...

UBP'DE BÜYÜK KURULTAYA 5 KALA...

UBP'de büyük kurultaya 5 kala...

A+A-

 

UBP, bu hafta sonu rekor sayıdaki 7 adayın yarışacağı büyük kongresine hazırlanıyor. Değişen tüzük ile üyelik sistemine geçen UBP’de yaklaşık 10 bin üye var.

Yaklaşan büyük kongre ve olası neticelerinden hükümetteki CTP-UBP koalisyon hükümetinin nasıl etkileneceği ise belirsiz…

Yedi adaydan altısı tek bir dille Genel Başkan Özgürgün yönetiminden rahatsızlıklarını ifade ediyor ve UBP’nin hükümetteki pozisyonunu beğenmiyor… Özgürgün ise kurultaydan sonra diğer adayların dışlanmayacağını ve daha önceki kurultaylarda olduğu gibi söylenenlerin üzerine sünger çekileceğini ifade ediyor.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) bu hafta sonu 7 adayın yarışacağı büyük kongresine hazırlanıyor. Değişen tüzük ile delege sisteminden üyelik sistemine geçen UBP’de yaklaşık 10 Bin üye var.

Yaklaşan büyük kongre ve olası neticelerinden hükümetteki CTP-UBP koalisyon hükümetinin nasıl etkileneceği ise belirsiz…

Rekor sayıdaki yedi adaydan altısı tek bir dille Genel Başkan Hüseyin Özgürgün yönetiminden rahatsızlıklarını ifade ediyor… Büyük kongrede olası 2. Tur için kendi aralarında anlaşacağı anlaşılan 6 muhalif aday, bir süredir üyelerin kendilerinden gizlendiğini, cep telefon numaralarını dahi bilmediklerini basın karşısına çıkarak ifade etmişti.

Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, çok adaylı kurultayın partiyi yıpratacağı görüşünde ancak kurultaydan sonra diğer adayların dışlanmayacağını ve daha önceki kurultaylarda olduğu gibi söylenenlerin üzerine sünger çekileceğini de ifade ediyor.

7 Genel Başkan adayıyla 31 Ekim’de kurultaya gitmeye hazırlanan partide kurultaya ilişkin dengeleri netleştirecek kritik bir eşik olan ilçe kongreleri de yapıldı. Girne’de geçtiğimiz hafta sonu aynı zamanda mahkemelik de olan İlçe kongresinde İlçe Başkanlığı’nı İzlem Gürçağ 2. turda kazandı.

Gürçağ’la ilgili mahkeme süreci devam ediyor.

Diğer ilçe kongrelerinde ise İlçe Başkanları Lefkoşa’da Sadık Gardiyanoğlu; Gazimağusa’da Güneş Güneşoğlu; İskele’de Osman Kırşan oldu. İlçe kongrelerinde üye sayısı ile kıyaslandığında katılımın düşük olması dikkat çekti.

Bu hafta sonu yapılacak ve Genel Başkanla birlikte UBP Kongresinde yarışacak adaylar Ersin Tatar, Ünal Üstel, Zorlu Töre, Hamza Ersan Saner, Nazım Çavuşoğlu, Oğuz Ceyda kazanmaları halinde partilerinin hükümetteki pozisyonunu da yeniden gözden geçireceklerini ifade ediyorlar.

Öte yandan Başbakan Ömer Kalyoncu bu konuda yaptığı son açıklamasında “böylesi bir pazarlığın söz konusu olamayacağını” ifade etti. Bir süre önce de CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, UBP’deki kurultayın hükümeti etkilemesi endişeleri karşısında “rica ederim kurultayı hüküte karıştırmayın” açıklaması yapmıştı.

Ayrıca kurultaya giden hükümet ortağı UBP’de “müsteşar krizi” de son haftalara siyasi gündeme damga vurdu. Üçlü kararname yoluyla Genel Başkan Özgürgün’ün Turizm Bakanlığındaki müsteşar değişimi talebi Cumhurbaşkanlığına takıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın atamayı bekletişi hakkında “kurultay hesaplarına alet olmam” açıklaması ise UBP’de kongre öncesi yaşanana son gerilim olarak dikkat çekiyor.

Kıbrıs Postası

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.