1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP'DEN DESTEK
UBP'DEN DESTEK

UBP'DEN DESTEK

Özgürgün, UBP’nin, kapsamlı çözüm müzakerelerinde Anavatan Türkiye ile yakın istişare içinde olan Eroğlu’nun, Kıbrıs Türk halkının eşit egemenliğini, garantilerin devamını içeren federal bir anlaşmaya varılması gayretlerini desteklediğini de yineledi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Rum liderliğine seçildiği Şubat 2013’ten bu yana çeşitli gerekçelerle müzakere masasından kaçmayı başaran Rum Lider Anastasiadis’in “ortak metin” ısrarının, görüşmelere başlamama ya da sonlandırma niyeti taşıdığını belirtti.

Özgürgün yazılı açıklamasında, UBP’nin Kıbrıs Türk tarafının ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarında tanımlandığı şekliyle siyasi eşitliğe sahip iki halklı, iki kesimli federasyon zemininde bir çözüme bağlılıktan ayrılmadığının bilinmesine karşın, Rum liderliğinin müzakerelerden kaçışa kılıf yaratarak “efelenmesini” en hafifiyle “ukalalık” olarak değerlendirdiğini belirtti.

Özgürgün, adada aranan çözümün parametrelerini şahsına ait web sitesinde sıralamaktan çekinmeyen Rum Lider Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmeme kararında asıl gerekçenin, iddia ettiği gibi Cumhurbaşkanının tavrında değil 11 maddelik gerçek niyetinde saklı olduğunu kaydetti.

Özgürgün, UBP’nin, kapsamlı çözüm müzakerelerinde Anavatan Türkiye ile yakın istişare içinde olan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Kıbrıs Türk halkının eşit egemenliğini, garantilerin devamını içeren federal bir anlaşmaya varılması gayretlerini desteklediğini yineledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.