1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. UBP’DEN TÜRKİYE ALEYHİNE DAVA MI?
UBP’DEN TÜRKİYE ALEYHİNE DAVA MI?

UBP’DEN TÜRKİYE ALEYHİNE DAVA MI?

UBP Londra Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bayramoğlu, 2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi sonuçlarıyla ilgili Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açtığını iddia etti.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Londra Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bayramoğlu, 2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi sonuçlarıyla ilgili Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açtığını iddia etti.
Bayramoğlu, seçim sonuçlarına itiraz ederek Türkiye’ye dava açtığını, İngiltere’den gönderdiği bir basın bildirisiyle duyurdu. Mehmet Bayramoğlu, basına yolladığı bildiride KKTC Yüksek Mahkeme Başkanı ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Nevvar Nolan ile Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay aleyhine de ağır eleştirilerde bulundu.

500 bin sterlik dava iddiası
UBP Londra Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bayramoğlu’nun basına gönderdiği bildiri şöyle:
“KKTC Kamuoyuna: KKTC Yüksek Mahkeme Başkanı Başyargıç Nevvar Nolan ve Güzelyurt Mahkeme Başkanı Kıdemli Yargıç İlker Sertbay aleyhine görev ve yetkilerini kötüye kullanmak, tehdit, rüşvet ve örtbas suçlamasıyla Strazburg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) dava açılmıştır.
Türkiye Cumhuriyetinin KKTC Yargısının bir Üst Birimi olması nedeniyle dava Türkiye Cumhuriyeti aleyhine açılmıştır.
Her iki Yargıç da yargıçlık yapacak dürüstlüğe sahip değildirler. Talebim her iki Yargıcın da görevlerinden uzaklaştırılmaları ve £350,000 maddi artı £150,000 manevi olmak üzere toplam £500,000.00 tazminattır… Davanın seyri AİHM’deki normal süreç içerisinde ilerlemektedir.
KKTC kamuoyuna saygıyla duyurulur. UBP Londra Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet S. Bayramoğlu, MBA”

YENİDÜZEN

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.