1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UBP’NİN GÜÇLENMESİNİ KİMSE DURDURAMAZ”
“UBP’NİN GÜÇLENMESİNİ KİMSE DURDURAMAZ”

“UBP’NİN GÜÇLENMESİNİ KİMSE DURDURAMAZ”

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa İlçe Başkanlığı’nda, dün, partililere yönelik kahvaltılı toplantı düzenledi;

A+A-

 

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP’nin güçlenmekte olduğunu, UBP’nin güçlenmesini kimsenin durduramayacağını söyledi.

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa İlçe Başkanlığı’nda, dün, partililere yönelik kahvaltılı toplantı düzenledi. Toplantıda, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, UBP Gazimağusa Milletvekilleri Erdal Özcenk, Dursun Oğuz ve Hamza Ersan Saner, UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da hazır bulundu.

UBP’den verilen bilgiye göre, toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, UBP’nin son zamanlarda yaptığı bütün toplantılarının büyük bir kalabalık ve heyecan içersinde gerçekleştirildiğini belirterek; “Tüzük Kurultayı kararı aldık. Bu 29 Kasım 2014’te gerçekleşecek. Bu kurultay UBP’nin çehresini değiştirecek, vizyon olarak da UBP’yi geleceğe taşıyacak çok köklü ve çağdaş tüzük kurultayı olacaktır. Bu kurultay önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracak olan UBP ekibinin ve kadrolarının da temelini atacaktır” dedi.

Kurultayda Parti Genel Başkanlığı süresinin sınırlandırılmasının olacağını dile getiren Özgürgün, çok çağdaş bir tüzük ortaya çıkardıklarını ifade etti.

Hedeflerinin güçlü bir UBP yaratma olduğunu, çünkü güçlü bir UBP’nin, güçlü bir KKTC demek olduğunu söyleyen Özgürgün, ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili karar aldıklarını anımsattı ve şöyle devam etti:

“Bunun için de Parti Meclisimiz bir tavsiye kararı üretti. Bu karar özellikle beş ilçemizde karara bağlanacak ve ilçelerimizin aldığı kararları parti meclisimiz karar haline getirecek. Bu nedir? Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulusal Birlik Partisi yeniden talep ortaya koyacaktır. UBP, Sayın Cumhurbaşkanımızdan yeniden aday olmasını talep edecektir. Geldiğimiz bu süreç çok önemlidir.

‘Ulusal Birlik Partisi’ dediğiniz zaman, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran, KKTC’yi bugünden ileriye taşıyacak ve önemli projelere her zaman imza atmış ve bundan sonra atacak temel yapı ve KKTC’nin en güçlü partisidir.

Gelinen aşamaya baktığımız zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığının talep edilmesi UBP’nin birinci görevidir. Çünkü bu dönem çok kritik bir dönem olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza lider olarak, bu ülkenin lideri olarak ihtiyaç olduğunu biz net olarak görüyoruz.”

Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli bir süreç olduğunu ifade ederek; “Bakınız adayın biri çıkıyor ve ‘Ben seçilirsem, gelir gelmez Maraş’ı vereceğim.’ Diyor. Diğeri seçilirse yapısından dolayı başka birilerinin güdümünde olacaktır. Dolayısıyla bu süreçte bizim güçlü bir lidere ihtiyacımız vardır. Davayı bilen, yıllardır bu işle uğraşan güçlü bir lider Anastaiadis’in karşısında olmazsa, geleceğimiz gerçekten sıkıntıya girer. Ben 4.5 sene Dışişleri Bakanlığı yaptım, Sayın Talat’la geçirdiğim 2 sene var, bu iki sene kabus gibiydi. Sayın Talat’ın çapraz oy ve özellikle Yeşilırmak kapısının açılması konusunda tavırları Türkiye’yi de çok zora sokmuştur” dedi.

“Cumhurbaşkanları o kadar önemlidir ki, bazen Türkiye de bunun karşısında duramayabilir. Yarın ‘Ben Maraş’ı vereceğim’ derse, Türkiye’yi de çok büyük sıkıntıya sokar. Onun için çok güçlü bir lidere ihtiyacımız vardır. Onun için bizim ve UBP’nin Dr. Derviş Eroğlu’nun liderliği konusunda en ufak bir tereddüdümüz yoktur” şeklinde konuşan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Hedefimiz, hem ülkemiz için, hem partimiz için, niçin Dr. Derviş Eroğlu, niçin UBP ve niçin KKTC’nin geleceği ve kaderi bu seçimdedir, halkımıza bunu anlatacağız” dedi.

SUNAT ATUN

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da yaptığı konuşmada, UBP olarak yaptıkları toplantıların büyük bir katılımla gerçekleştirildiğini, her geçen gün bu toplantıların daha da kalabalık olarak tüm hızıyla devem ettiğini belirterek, katılanlara teşekkür etti.

Sunat Atun, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun daha hükümetin yeni kurulduğu günlerde ortağının lideri Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ‘Bu hükümet hayırlı başlamamıştır’ sözüyle yola çıktığını ileri sürerek, “Bu sözle yola çıkan o eğreti yapı şimdi bir bir dökülmeye başlamıştır. İki hafta önceki toplantıda bunları konuştuk ve bu hükümetin daha fazla gidemeyeceğini söyledik. Ne oldu? O eğreti yapının duvarlarından bir tanesi yıkıldı. Eğitim Bakanı istifa etti. Belki bu o Bakanın sorunu olarak gösterilebilir. Ama bu Bakanın sorunu değil, hükümetin sorunudur. Hükümetin hükümet edememe sorunudur” dedi.

“Bu sorunların altında ne kadar birbirlerinden bağımsız, birbirini önemsemeyen bir yapı olduğu Eğitim Bakanının durumundan, Maliye Bakanının hiç bir şeyden umuru olmaması ve hepsinden önemlisi ülkenin Başbakanının ülkenin Başbakanı olduğunun farkında olmayışında yatıyor” iddiasında bulunan Atun, okullar açıldığı hafta bir Eğitim Bakanının  istifa etmesinin skandal olduğunu, her bakanın sanki bu ülkenin bakanı değilmiş, farklı bir yerin bakanıymış gibi, birbirlerinden hiçbir şekilde sorumlu değillermiş gibi ve Başbakanın da bu ülkeyi yönetmiyormuş gibi hareket etiğini öne sürdü ve özetle şöyle devam etti:

“Başbakan her soruda sanki ülkenin Başbakanı kendisi değilmiş gibi çıkıp durumu şikayet edecek birilerini arıyor. O zaman sorarlar kendisine: ‘Sen Başbakan olmana rağmen, çözüm üretemiyor ve baka yerlerden çözüm bekliyorsan o makamda işin ne?’ O zaman sorarlar: ‘Siz bir hükümet olarak toplanıyorsunuz bu ülkeye çare üretemiyorsanız o makamlarda işiniz ne?’”

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, halkın artık UBP’yi ve UBP kadrolarını bu devletin başında görmeye çok büyük ihtiyaç görür hale geldiğini savundu ve “Bu hükümet ne kadar zorlarsa zorlasın, bütün alanlarda yapmış oldukları çöküntüler nedeniyle, ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar götüremeyecekler” dedi.

UBP’nin iktidara geleceğini, bunun hükümetin yıkılıp yeni hükümet arayışı ile de olabileceğini, erken seçimle de olabileceğini iddia eden Sunat Atun, UBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine de ağırlığını koyacağını söyledi.

RESMİYE CANALTAY

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay da yaptığı konuşmada, geleneksel olarak düzenledikleri sabah kahvaltılı toplantılara her geçen gün katılımların arttığını belirterek; “UBP Gazimağusa İlçesi olarak İlçe Başkanlığına atandığım günden itibaren her zaman önem verdiğim şey, partimizi büyütmek ve genişletmek, birlik ve beraberlik içerisinde UBP’nin tekrar tek başına iktidara taşımak. Bu inanç doğrultusunda çalışmalarımıza hep birlikte devam ediyoruz” dedi.

Son yerel seçimlerde büyük başarı elde ettiklerini dile getiren Canaltay, çok zorlu ve meşakkatli bir dönemden geçildiğini belirterek; “Muhalefette olmak zordur. Çünkü UBP her zaman için iktidara alışmış bir partidir. Biz olmadığımız zaman görüyorsunuz her şeyin ne hale geldiğini ve her iktidara geldiğimizde yeniden alıp kamu ve vakıf kuruluşlarını düzlüğe çıkarmaya çalıştığımızı görüyorsunuz. Bu birlik ve beraberliğimizle ve yoğun çalışmalarımızla UBP’nin çıkışını kimse durduramaz. Hep birlikte bu iktidar yolunu yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, seçimlerin ne zaman olacağının bilinmediğini, kadınıyla, gençliğiyle ve tüm örgütleri ile çalıştıklarını belirterek; “Artık bu geleneksel kahvaltılarımızda her toplantılarda tüm yerleşim birimlerimizin sorunlarını ele alıp ileriye nasıl gideceğimizi, partimizi nasıl daha aydınlık günlere götüreceğimizi birlikte belirleyeceğiz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum