1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜÇ KADININ ÖLDÜĞÜ KAZADA YENİ GELİŞME!
ÜÇ KADININ ÖLDÜĞÜ KAZADA YENİ GELİŞME!

ÜÇ KADININ ÖLDÜĞÜ KAZADA YENİ GELİŞME!

Çiğdem Altınfincan davası

A+A-

Geçtiğimiz hafta Türkeli Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazası sonucu 3 kişinin ölümüne ve biri ağır olmak üzere üç kişinin yaralanmasına sebebiyet veren Çiğdem Altınfincan ikinci kez mahkeme önüne çıkarıldı.

Mahkemede şahadet veren Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü Trafik Tahkikat Şubesi Polis Subayı Fikri Binatlılı, tahkikatın tamamlandığını ifade ederek, 40 yaşında ve bekar olan zanlıyı ülkeye bağlayıcı bir şey bulunmadığını, ayrıca yurtdışında akrabaları olmasından dolayı da yargılanmaktan kaçma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

Tahkikat subayı, kazanın toplumda büyük bir infial yarattığını ve kamu yararının mevcut olduğunu ifade ederek, yargılanma sürecinde davalının davada hazır bulunması amacı ile 3 ayı geçmemek suretiyle cezaevine gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Çiğdem Altınfincan'ın savunma avukatı Süleyman Dolmacı, zanlının yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu kaydetti.

Zanlı Altınfincan'ın “keşke onlar öleceğine ben ölseydim” dediğini de ifade eden Dolmacı, zanlının yargılanmaktan kaçma gibi bir durumu olmadığını ve tutuklu yargılanmasının elzem olduğunu ifade ederek, davanın en erken zamanda görüşülmesini talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit ise, kazanın toplumda yarattığı infiale işaret ederek, ithamın nevinin ağır ve şahadetin oldukça ciddi olduğunu söyledi.

Raşit, zanlının ceza davası görülene dek yargıdan kaçmasını engellemek ve adalettin en kısa sürede tecellisini sağlamak amacıyla, kamu yararı ve zanlının kişi hakları da göz önünde bulundurularak 2 ayı geçmemek suretiyle hükümsüz tutuklu kalmasına emretti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum