1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜÇ ÖLÜMÜN KARARI 12 NİSAN’DA AÇIKLANACAK
ÜÇ ÖLÜMÜN KARARI 12 NİSAN’DA AÇIKLANACAK

ÜÇ ÖLÜMÜN KARARI 12 NİSAN’DA AÇIKLANACAK

Enginsoy: “Allah’ım ne olur ölmesinler” diye feryat ederek ağladı

A+A-

Emine UYSAL

Değirmenlik dağ yolunda üç kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin ağır yaralandığı feci kazayla ilgili davanın kararı 12 Nisan’da açıklanacak.

Davanın tek sanığı olan TIR şoförü Safa Güngör; Denktaş Mutluel, 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk ve 12 yaşındaki Sude Demirkıran’ın ölümüne neden olduğu davalar başta olmak üzere itham edildiği 16 davayı da kabul etmişti.

Denktaş Mutluel’in ailesi, 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk ve 12 yaşındaki Sude Demirkıran’ın anne, baba ve arkadaşları da dünkü oturumu izledi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanığın avukatı Erkan Enginsoy hazır bulundu.

Dün sabah 10.30’da başlayan davada Kıdemli Savcı Ahmet Varol, olgu ve emareleri aktarmayı saat 13.00’te tamamlayabildi.

Savcı Ahmet Varol, kazanın oluş şekli ve sonuçlarını detaylı olarak mahkemeye aktardı. Varol, kaza mahalli krokisi, kaza planı, minibüsteki 7 öğrencinin okullarından alınan öğrenci belgelerini, minibüste yolcu olan Ferah Mutluel’e ait iki, Doğukan Hüryaşar’a ait 7, Abdullah Korkmaz, Senem Töre, Sude Dermal, Kamil Meşeli, Havva Kaymakamtorunları’na ait ikişer tıbbi raporu, yolun ölçekli çizimi, Karayolları Dairesi’nin raporunu, sanığın 9 ayrı trafik sabıkasının olduğu belgeyi, kazaya methaldar olan iki araca ilişkin raporu, araçların teknik donanımlarına ilişkin raporu, sanığın muhaceret dökümünü, çalışma izinleri dökümünü, Safa Güngör ve Denktaş Mutluel’e ait kan analiz sonucunu, hava raporunu, sanığın göz muayenesi raporunu emare olarak sundu.

Savcı Ahmet Varol, feci kazada yaşamını yitiren Denktaş Mutluel, İlayda Yeliz Öztürk ve Sude Demirkıran’a ait otopsi belgeleri ve otopside çekilen fotoğraf albümlerini mahkemeye sundu.

Varol, ayrıca, olay mahalli fotoğrafları, sanığın gönüllü ifadesi, yazılı dava tebliği, 25 yaşındaki sanığa hazırlanan sosyal tahkikat raporunun yanı sıra, TIR aracın GPS kaydını da mahkemede izletti ve mahkeme de emare olarak kaydetti.

Varol, mukayyitlik memuru Mehtap Tümkan’ı tanık olarak çağırıp, davanın PI notlarının mahkemeye sunulmasını sağladı.

İşverene de dosya tanzim edildi

Savcı Ahmet Varol, ayrıca sanığın işlediği “TIR aracı B işletme izinsiz kullanma”, “Dorseyi kayıt belgesiz, geçerli seyrüsefer ruhsatı olmadan ve sigorta kapsamaksızın sürme” suçlarıyla bağlantılı olarak işverenine de dosya tanzim edildiğini belirtti.

Enginsoy: “Allah’ım ne olur ölmesinler” diye feryat ederek ağladı

Sanığın avukatı Erkan Enginsoy, müvekkilinin, kaza anında yolda çukur olduğunu görüp, yolun sağına geçtiğini beyan etse de, yapılan incelemelerde yolda çukur olmadığının belirlendiğini ve müvekkilinin halüsinasyon gördüğünü belirtti.

Avukat Erkan Enginsoy, Safa Güngör’ün olay mahallinde şoka girdiğini, yaralıların hastaneye sevk edilmesinde yardımcı olduğunu ve “Allah’ım ne olur ölmesinler” diye feryat ederek ağladığını anlattı.

Değirmenlik- Dağyolu anayolunun TIR ve kamyonların kullandığı, ikinci sınıf bir anayol olduğuna değinen Enginsoy, Karayolları Dairesi’nin bu yolda hiçbir tedbir almadığını söyledi ve “Bu yol hâlâ kazalara davetiye çıkarır durumdadır. Bu yol tehlike yaratmaya da devam ediyor” dedi.

Müvekkilinin 75 kilometre hız tahdidi olan yolda 67.9 kilometre hızla seyrettiğini, kanında alkol veya uyuşturucu olmadığını ve telefonla görüşme yapmadığını belirterek, sanığın konu aracı şirketin direktörü Ahmet Behlül’ün izniyle ve aracın bazı evraklarının eksik olduğunu bilmeden kullandığını anlattı.

Enginsoy, ayrıca Denktaş Mutluel’in ailesinin Safa Güngör ve şirket adına hukuk davası açtığını belirtti.

Enginsoy, “Sanık, azap içindedir. Yaşadığı sürece bu olumsuz etki devam edecek. Sanık 25 yaşında ve adaya 7 yıl önce geldi. Farklı işlerde çalıştı. En küçüğü 9 yaşında olan 7 kardeşi ve annesine bakmakla yükümlüdür. Bu olaydan sonra annesi ve kardeşleri de perişan hale düştü. Anne ve kardeşlerine bakacak kimse yok. Sanık özür diler ve ceza takdirinde mülayim davranmanızı talep eder” dedi.

Başkan Ömer Güran, davayı karara bağlanmak üzere 12 Nisan’a erteledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.