1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uçağa yıldırım çarptı
Uçağa yıldırım çarptı

Uçağa yıldırım çarptı

Uçağa yıldırım çarptı

A+A-

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan bir uçağa yıldırım isabet etti. Uçak geri dönerken, yolcular apronda mahsur kaldı.

Olay kar yağışının etkili olduğu 31 Aralık'ta tarihinde meydana geldi. İstanbul -Trabzon seferini yapan Anadolujet'e ait yolcu uçağı kar yağışı nedeniyle 3 saat rötarla Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Uçağa kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra yıldırım isabet etti.
Yıldırım isabet eden uçak

1 saatlik uçuşun ardından saat 11.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Yıldırım isabet eden uçak apronda kargo bölümüne park ederken yolcular, gelen merdiven aracının motoru bozuk olduğu gerekçesiyle yaklaşık 45 dakika uçakta kaldıklarını ileri sürdü. Merdivenden sonra yakıt tankeri yanaşamadı Başka bir merdiven aracının uçağa yanaşmasının ardından yolcular otobüsle aprondan alınarak Trabzon seferi için hazırlanan diğer uçağı bulunduğu park yerine gittiler. Bu sırada yoğun kar yağışı nedeniyle yakıt tankeri uçak altına yanaşamayınca uçak sefere hazırlanamadı. Bu kez de yaklaşık 1,5 saat apronda beklediklerini iddia eden yolcular, o anı cep telefonuyla görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı.

 THY’den "Yıldırım" açıklaması
 
SABİHA Gökçen Havalimanı’ndan 31 Aralık’ta kalkan bir uçağa yıldırım isabet etti. Uçak geri dönerken, yolcular apronda mahsur kaldı.
 
İstanbul -Trabzon seferini yapan Anadolujet’e ait yolcu uçağı kar yağışı nedeniyle 3 saat rötarla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkış yaptı.  Uçağa kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra yıldırım isabet etti. Yıldırım isabet eden uçak 1 saatlik uçuşun ardından saat 11.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. Yıldırım isabet eden uçak apronda kargo bölümüne park ederken yolcular,   gelen merdiven aracının motoru bozuk olduğu gerekçesiyle yaklaşık 45 dakika uçakta kaldıklarını ileri sürdü.
 
YOLCULAR EKİBİ BEKLEDİ
 
Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları açıklama yaptı. Açıklamada, "Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Trabzon’a gitmek için havalanan Anadolujet’e ait yolcu uçağının kalkışından kısa bir süre yıldırım çarpması sonucu geri dönmüştür. Uçak Sabiha Gökçen Havalimanı sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirmesinin ardından HABOM bölgesindeki park alanına yanaştı. Yolcular, daha fazla vakit kaybetmemeleri için otobüslerle terminal yerine sefere konulan yeni uçağın bulunduğu park yerine götürüldü. Sefere yeni verilen uçağın ekip tahsisin hemen yapıldığı için uçağa ekip gelmesi beklendi. Uçağa uçuş ekibin gelmesinin ardından uçak Trabzon seferini yapmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’nda havalanmıştır" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.