1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UÇAK FİYATLARI UÇTU!
UÇAK FİYATLARI UÇTU!

UÇAK FİYATLARI UÇTU!

Ada’ya gelmek de gitmek de ateş pahası

A+A-

Yeni Bakış'tan Özlem Çimendal'ın haberine göre; Dünyayla bağlantı yolu olan tek ulaşım noktası havayolu olan KKTC’de kangrenleşen sorun haline gelen uçak bileti fiyatları bayramda da vatandaşın cebini zorlayacak. 

 

 

Ulaşım ucuzlayacağına gittikçe fırlıyor 

Ulaştırma Bakanlığı’nın yüksek uçak bileti fiyatlarına önlem arayışları sürerken, bilet fiyatları düşmekten ziyade daha da artıyor.

 

Ulaşımı kilitlenen KKTC kapalı cezaevi oldu

 Nereye gideceği, nereden geleceği fark etmeksizin adadan çıkış veya adaya giriş yapmak isteyen bir vatandaşın cebinden en aşağı 800 TL çıkıyor, ulaşımdaki yüksek fiyatlar ada ülkesi olan KKTC’yi adeta yarı kapalı cezaevinden tamamen kapalı cezaevine çeviriyor.

 

Astronomik uçak biletleri vatandaşın hevesini kursağında bıraktı 

 Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala KKTC ile Türkiye arasında uçak bileti fiyatları da astronomik rakamlara ulaştı. Bayram tatili nedeniyle yurt dışına ya da KKTC’ye yönelik aşırı talep, bilet fiyatlarına yansıdı. Bayram tatilini yurt dışında geçirmek veya Kıbrıs’a gelmek isteyenler ile Türkiye-Kıbrıs arası aile ziyareti yapmak isteyenlerin astronomik uçak bileti fiyatları nedeniyle hevesleri kursaklarında kaldı. 

 

AB vatandaşlığı olanlar Larnaka’yı tercih ediyor

Kıbrıs’tan Avrupa’ya ya da Avrupa’dan Kıbrıs’a gelmek isteyen AB vatandaşlarının bilet fiyatlarındaki ucuzluk nedeni ile Larnaka Havaalanı’nı tercih ettiği bir gerçek iken, AB vatandaşlığı olmayanlar ise Türkiye üzerinden fahiş rakamlar ile uçmak zorunda kalıyor. 

 

En ucuz bilet bin TL

Bayramı yurt dışında geçirmek isteyenler bu yıl kesenin ağzını bayağı bayağı açacak. Bayram öncesi İstanbul gidiş-dönüş bilet fiyatları kişi başı ortalama en düşük 1,034 TL arasındayken, en yükse ise 1.551 TL.

 

Başkent Ankara 2 bin TL

Bayramda rotasını Ankara’ya çevirmek isteyenler ise Ankara gidiş-dönüş ortalama en düşük kişi başı 1.032 TL, en yüksek ise 2,056 TL’yi gözden çıkarmak zorunda kalacak.

 

Bayrama İzmir’de girecek olanların cebinden 2.045 TL çıkacak

20 Ağustos-26 Ağustos’tan sonra yani bayram boyunca İzmir’de olmak isteyenler ve bayrama İzmir’de girmek isteyenler ise kişi başı gidiş-dönüş en düşük 854 TL, en yüksek 2.045 TL gibi bir yol masrafı yapmak zorunda kalacak. 

 

En düşük Adana en yüksek İzmir, Antalya ve Ankara 

Bayramı yurt dışında geçirmek isteyenler için en yüksek bilet fiyatları 2 bin küsur ile Ankara, Antalya ve İzmir iken, en düşük bilet fiyatı ise 803 TL Adana oldu. 

 

Özel günlerde hava trafiği fahiş fiyatlarla kilitleniyor 

Bayram tatili nedeniyle yurt dışına yönelik aşırı talep, bilet fiyatlarına yansıdı. KKTC- Türkiye arasındaki, birçok uçuş noktasına yönelik bilet fiyatları, “bayrama” özel, kat be kat artış gösterdi.

 

20 Ağustos/26 Ağustos Gidiş-Dönüş 

Uçak Bileti Fiyatları

Ercan-İstanbul 

Gidiş-Dönüş En Düşük: 1,034 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 1.551 TL

 

Ercan-Ankara

Gidiş-Dönüş En Düşük: 1.032 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 2,056 TL

 

Ercan-Antalya

Gidiş-Dönüş En Düşük: 949 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 2.045 TL

 

Ercan-İzmir

Gidiş-Dönüş En Düşük: 854 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 2.045 TL

 

Ercan-Adana 

Gidiş-Dönüş En Düşük: 803 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 1.934 TL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.