1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uçak köpeğe çarptı, hava trafiği aksadı
Uçak köpeğe çarptı, hava trafiği aksadı

Uçak köpeğe çarptı, hava trafiği aksadı

Uçak köpeğe çarptı, hava trafiği aksadı

A+A-

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda iniş yapan bir uçak pistteki köpeğe çarptı. Kaza nedeniyle hava trafiğinde aksamalar meydana geldi.

Atatürk Havalimanı'nın 05/23 pistine giren köpekler hava trafiğini olumsuz etkiledi.

Uçağın çarpması sonucu bir köpek ölürken, bu sırada inişe hazırlanan 3 uçak ise pistti pas geçmek zorunda kaldı.Türk Hava Yolları'nın TK-1450 sefer sayılı Porto-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağı 68 yolcusuyla saat 21.33'te Atatürk Havalimanı'na indi. İnişinin ardından da aprona nereden girdiği belli olmayan bir köpeğe çarptı.

Çarpma sonucunda ölen köpeğin aprondan alınabilmesi için, inişe hazırlanan uçaklara izin verilmedi. Bu yüzden 3 uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. Anında olay yerine gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları köpeği kaldırdı. Uçuş trafiği de normale döndü. THY uçağı daha sonra 203 numaralı körüğe alınarak, görevliler tarafından kontrol edilip fırça ile yıkandı.

Uçağın pilotunun, inişten sonra Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni uyararak bir köpeğe çarptığını ve pistte köpekler bulunduğunu söylediği öğrenildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.