1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UÇAKLA GELEN 6 TABUT”
“UÇAKLA GELEN 6 TABUT”

“UÇAKLA GELEN 6 TABUT”

“UÇAKLA GELEN 6 TABUT” GÜZELYURT’TA TANITILDI

A+A-

Gazeteci yazar Sami Özüslu’nun 1970’li yıllarda Türkiye’de öldürülen altı Kıbrıslı üniversite öğrencisi ile o dönem yaşananları anlattığı “Uçakla Gelen 6 Tabut” kitabı CTP-BG Güzelyurt Bucak Örgütü’nün düzenlediği etkinlikte tanıtıldı.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, dün akşam CTP-BG Güzelyurt İlçe Örgütü binasında yer alan etkinlikte Özuslu da hazır bulunarak, konuşma yaptı ve kitabını imzaladı. Etkinlikte ayrıca kitaba konu olan dönem Türkiye’de yüksek öğrenim gören Dr. Nazım Beratlı, Dr. Hüseyin Erçal, Avukat Özkan Murat, Dr. Erkut Öner ve Türkay Derelizade anılarını anlattı.

Etkinlikte ayrıca “Demokrasi şehitleri anısına anıt” talebi de dile getirildi.

KONUŞMALAR

CTP Güzelyurt Bucak Örgütü Başkanı Osman Bican etkinliğin başında yaptığı konuşmada parti olarak toplumun ve ilerici hareketin tarihine sahip çıkmayı görev bildiklerini ifade ederek ‘Uçakla Gelen 6 Tabut’ kitabının unutulmaya yüz tutmuş tarihi, nesillere aktarılması bakımından “önemli bir katkı” olarak değerlendirdi.

Nazım Beratlı, 1970’li yıllarda İstanbul’da öğrenim görürken kaybettikleri arkadaşlarıyla ilgili anılarını paylaştı. Beratlı, düşünceleri nedeniyle öldürülen Kıbrıslı üniversite öğrencilerinin kendilerine ışık tutmaya devam edeceğini de ekledi.

Özkan Murat da Türkiye’de öldürülen Kıbrıslı öğrencileri ve o dönemde mücadele veren gençleri ‘fırtınaya direnen karanfiller’ olarak tanımladı ve o günleri anlatan bir belgeselin yapılması gerektiğini belirtti.

Türkay Derelizade ise, üniversite yıllarının her bakımdan bir okul olduğunu, örgütlü mücadele sayesinde dayanışmayı, paylaşmayı ve kenetlenmeyi öğrendiklerini söyledi.

Dr. Erkut Öner de, kitapla hem eski olayları yeniden yaşadığını, hem de bilmediği bazı gerçekleri öğrendiğini kaydetti. Öner, özellikle Kıbrıs Türk basınında o dönemde yer alan birçok haber ve yorumdan haberdar olmadığını, bunları ilk kez kitapta okuma fırsatı bulduğunu belirtti.

Dr. Hüseyin Erçal ise o dönem yaşananlarla ilgili detaylardan söz etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.