1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UÇAKSIZ TURİZM OLMAZ!
UÇAKSIZ TURİZM OLMAZ!

UÇAKSIZ TURİZM OLMAZ!

Daha çok sefer şart!

A+A-

24 saatte Larnaka ve Baf’a inen uçak sayısı 101, Ercan’a 28

Raif DOĞRU

Kuzey Kıbrıs’taki turizm yatırımlarında sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Son 5 yıl içinde 7 tane 5 yıldızlı otel inşa edilmekle birlikte, KKTC’nin turizmde Güney Kıbrıs ile yarışabilmesi için ulaşım olanaklarının artırılması gerekiyor.  

Dün 16.30’dan başlayarak bugün 14.00’e kadar Güney Kıbrıs’ın Larnaka ve Baf Havaalanları’na toplamda 101 uçak inmiş olacak.    
Larnaka Havaalanı’na inen 80 uçağın 9 tanesi İngiltere’den, 7 tanesi de Atina’dan geliyor.
Baf Havaalanı’na inen 21 uçaktan 6 tanesi İngiltere’den, bir tanesi de Atina’dan geliyor.  

Ercan Havaalanı’na ise 24 saat içinde 28 inişin 14’ünü İstanbul’dan gelen uçaklar gerçekleştiriyor.    

Yabancı ülkelerden ise Türkiye bağlantılı sadece 3 seferin gerçekleştiği görülüyor. Bu uçuşları Corendon ile Freebird yapıyor.

Daha çok sefer şart

Kuzey Kıbrıs’ın, turizmde Güney Kıbrıs ile yarışabilmesi ve aynı hedefe ulaşabilmesi için hem Türkiye-Ercan arasındaki seferlerin, hem de Türkiye bağlantılı dış seferlerin artırılması gerekiyor.    Turizmciler; THY’nin öncülük yapması halinde Beyrut, Amman, Tahran, Londra, Milano gibi şehirlerden Kuzey Kıbrıs’a turist gelebileceğini belirtiyor ve KKTC’nin, Rum kesiminden çok daha avantajlı olduğuna dikkat çekiyor.   

Tatil döneminde alkollü içeceklere büyük paralar harcayan yabancılar, güneydeki 5 yıldızlı otellerde bir şişe birayı 10 Euro’ya içebiliyor. Kuzeyde 5 yıldızlı otellerde ise ücretsiz ve sınırsız alkollü içecek ikram ediliyor. Ayrıca müşteriye hizmet kalitesi yönünden Kuzey Kıbrıs’ın önde olduğu biliniyor.  

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.