1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uçakta içkiyi fazla kaçırınca...
Uçakta içkiyi fazla kaçırınca...

Uçakta içkiyi fazla kaçırınca...

Uçakta içkiyi fazla kaçırınca...

A+A-

Cihatçı John lakaplı IŞİD militanı Muhammed Emwazi’nin bir yolcu uçağında sarhoş olup olay çıkardığı için Tanzanya’dan sınır dışı edildiği iddia edildi.

İngiliz Times gazetesi, Emwazi’nin  2009 yılında “Somali’ye gidip cihada katılmak” amacıyla KLM Havayolları’nın Amsterdam–Darüsselam seferini yapan uçağına bindiğini, ancak 10 saatlik uçuş boyunca sürekli alkol tüketip yolcuları rahatsız ettiği için havaalanında gözaltına alındığını yazdı.

28213831.jpg

İNGİLİZ İSTİHBARATIYLA İLGİSİ YOK
 
Gazeteye konuşan Tanzanyalı yetkililer, Emwazi’nin “İngiliz istihbarat örgütü MI6’in müdahalesi sonucu Tanzanya’dan sınır dışı edildiği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, cihatçının sadece “sarhoş olduğu için” ülkeye alınmadığını söyledi.

Emwazi geçmişte “Tanzanya’ya safari yapmak için gittiğini ancak İngiliz istihbaratının yersiz baskıları nedeniyle ülkeye alınmadığını” iddia etmişti.

El Şabab terör örgütüne katılmak isteyen militanların sıklıkla Tanzanya’ya uçup buradan karayoluyla Somali’ye geçtiği biliniyor ve bu nedenle bu ülkeye seyahat eden radikal dinciler, Avrupalı istihbarat ajansları tarafından yakından takip ediliyor.
 
NEDEN GELDİKLERİNİ AÇIKLAYAMAMIŞLAR

Tanzanyalı milletvekili Mathias Chikawe konuya ilişkin basın açıklamasında, Enwazi’nin gözaltına alındığı sırada İngiliz Ali Adorus ve Alman Marcel Schodl ile birlikte seyahat etmekte olduğunu belirtti ve şüphelilerin gözaltına alındıktan sonra Tanzanya polisine “Ülkede neden bulunduklarını ya da buradan nereye gideceklerini” açıklamayı başaramadığını ve bu nedenle sınır dışı edilmelerine karar verildiğini açıkladı.
 
Chikawe, bir gece Darüsselam’da gözaltında kalan Emwazi ve arkadaşlarının ertesi sabah bir başka uçakla Amsterdam’a geri gönderildiklerini söyledi.
  
SARHOŞ OLDUKLARINI SANMIYORUM
 
Ancak Times gazetesi Emwazi’nin gözaltına alındığı gece Darüsselem’daki havalimanında görev yapmakta olan Tanzanyalı bir göçmen bürosu memuruyla konuştuklarını ve adamın “şüphelilerin sarhoş olduğunu düşünmediğini” söylediğini de yazdı.
 
Gazete ismini vermek istemeyen görevlinin “Emwazi ve beraberindekilerin vizeleriyle ilgili bazı soruları cevaplayamadıkları için” gözaltına alındığını, ancak İngiliz istihbaratının bu süreçte bir parmağının olmadığını söylediğini belirtti.

O İDDİALAR ÇOK KONUŞULDU

Batılı rehineleri vahşice infaz ettiği videolarla akıllara kazınan 26 yaşındaki IŞİD militanı Emwazi’nin alkol tükettiği yönündeki iddialar İngiltere’de büyük ilgi topladı.
 
İngiliz basını Kuveyt asıllı bir İngiliz vatandaşı olan 'Cihatçı John' ile ilgili bu yeni bilgilerin “Radikal dinci militanın iki yüzlü biri olduğunu ve İslam’la bağdaşmayan davranışlar sergilediğini” açıkça ortaya koyduğunu öne sürdü.

Hürriyet

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.