1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. UÇAKTAN İLK KARE
UÇAKTAN İLK KARE

UÇAKTAN İLK KARE

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda heyecanlı dakikalar

A+A-

Pilotunun kaçırılma sinyali verdiği Kharkov / İstanbul seferini yapan ve 110 yolcu taşıyan uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Güvenlik güçlerinin ikna ettiği hava korsanı yaklaşık bir saat sonra teslim oldu.

PGT 751 sefer sayılı Pegasus Havayolları'na ait uçağın 2-F numaralı koltukta oturan Ukraynalı yolcusu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendiği öğrenildi. Yolcunun uçak havadayken ayağa kalkarak, "uçakta bomba var şeklinde bağırdığı" öne sürüldü.

Öte yandan pilotun sinyal vermesinin ardından Balıkesir 'deki 191. filoya ait bir F-16 savaş uçağının da havalandı.

Uçak inişinin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 110 yolcusuyla güvenli bir bölgeye bekletildi.

ucaktan-ilk-kare.jpg

TESLİM OLDU

Heyecanlı anların ardından hava korsanıyla konuşan güvenlik birimleri Ukraynalı şahsı teslim olmaya ikna etti.

Ukrayna Güvelik Servisi, Kharkov-İstanbul seferi sırasında kaçırılmak istenen Pegasus hava yolarına ait yolcu uçak olayının sarhoş yolcu krizi olduğunu duyurdu. Türkiye’deki yetkililerle temasa geçilmesinden sonra yapılan açıklamada olayın ciddi bir terör eyleminden ziyade alkolün etkisiyle sarhoş yolcunun holiganlığı olarak tanımlanabileceği kaydedildi.

2-058.jpg

UÇAK PERSONELİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Uçakta görevli kokpit ve kabin ekibinin isimleri de belli oldu. O isimle şöyle, Kaptan Pilot İlyas Karagülle, Yavuz Çuğun, Didar Tunç, Gizem Arslan, Oğuzhan Aktaş ve Seda Karakaş.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: BOMBA TEHDİDİ YAPILDI

Ulaştırma Bakanlığı kaçırılma sinyali nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen uçakla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kharkov (Ukrayna) – Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayollarına ait ve içerisinde 110 yolcu bulunan uçak, yolculardan birinin bomba tehdidinde bulunması nedeniyle tüm tedbirler alınarak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na indirilmiştir.

Park pozisyonuna alınan uçakta güvenlik ekipleri incelemelerini sürdürmektedir. Sabiha Gökçen Mülki İdare Amiri Başkanlığı’nda bir ekip de konuyu tüm detaylarıyla araştırmaktadır.

SHGM'DEN AÇIKLAMA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Pegasus Havayollarına ait Kharkov- Sabiha Gökçen Uçağı havada iken yapılan bomba tehdidi sebebi ile güvenlik altında Sabiha Gökçene inmiştir" denildi.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları da yaşanan olay üzerine bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi; " Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi TC-CCP tescilli, PC751 sefer sayılı yolcu uçağı, 7 Şubat Cuma günü (bugün) Kharkov-İstanbul tarifeli uçuşunu gerçekleştirirken, yapılan bomba ihbarı nedeniyle, saat 18.05'te güvenle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmiştir. Emniyet güçleri tarafından çalışmalar sürmektedir."

BAKANLIK MÜSTEŞARI: 'KOKPİTE GİREMEDİ'

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Hasip Soluk Habertük canlı yayınında şu bilgileri verdi:
Ukrayna asıllı bir yolcu bomba olduğunu söyleyerek uçağın Soçi’ye götürülmesini istemiş.
Söz konusu şahıs kokpitten içeri giremediği için pilotlar da uçağın içinde karartma yaparak Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.