1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜÇER BİN LİRA ÖDEDİLER
ÜÇER BİN LİRA ÖDEDİLER

ÜÇER BİN LİRA ÖDEDİLER

Lefkoşa’daki askeri depodan hırsızlık yapan Hüseyin Özsakallı ile Ali Kardeşoğlu teminata bağlandı;

A+A-

 

Lefkoşa’daki askeri depoya girerek hırsızlık yapan ve kaçmaya çalışırken yakalanan Hüseyin Özsakallı ile Ali Kardeşoğlu dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. ilk etapta tutuklanan ve Ahmet Özsakallı ise suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldı.

Duruşmada zanlıların, 23 Şubat tarihinde saat 8.30 sıralarında araçları ile GKK’nın sorumluluğundaki askeri yasak bölgeyi ihlal edip 1. Piyade Alayına bağlı 1. Piyade taburunun sorumluluğunda bulunan tel deposunun camını kırarak içeri girdikleri belirtildi. Polis, zanlıların depodan 299 tane demir kazık çaldıktan sonra araç ile olay yerinden kaçmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandıklarını söyledi.

Gözaltına alınan zanlıların ifadesinde daha öncede aynı depoya girdiklerini ve dikenli tel çalarak Güzelyurt’ta faaliyet gösteren bir hurdacı dükkânına sattıklarını itiraf ettiklerini kaydeden polis, zanlıların aynı gün tutuklandığını ve mahkeme emri ile iki gün tutuklu kaldıklarını belirtti.

Polis, zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini, zanlı Özsakallı’nın daha önceden benzer suçlardan sabıkası olduğunu belirterek, teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme, zanlı Özsakallı’nın 3 bin TL nakdi teminat ve bir kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması, zanlı Kardeşoğlu’nun ise 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Mahkeme, ayrıca zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve haftada bir gün polise gidip imza atmalarını şart koştu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.