1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜÇOK TUTUKSUZ YARGILANACAK!
ÜÇOK TUTUKSUZ YARGILANACAK!

ÜÇOK TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Üçok tutuksuz yargılanacak!

A+A-

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nun 24 Aralık tarihinde silahlı saldırıya uğraması ile ilgili zanlı olarak gözaltına bulunan Kurbani Üçok, hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanması ile dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Doktor Remzi Gardiyanoğlu’nun kurşunlanması olayı ile ilgili zanlı olarak tutuklu bulunan zanlı Kurbani Üçok hakkında sürdürülen polis soruşturması tamamlandı. Teminat duruşması için dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Üçok, ağır teminat şartların bağlanarak tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

Mahkemede olayla ilgili bulgular aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis müfettişi Mehmet Bayraktar, zanlı Kurbani Üçok’un 24 Aralık 2013 tarihinde meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs, kanunsuz tabanca tasarrufu ve kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı Kurbani Üçok’un tutuklandığı günden itibaren kendisine yapılan suçlamaları kabul etmediğini, ceketi üzerinde bulunan barut lekesinin ise olay günü samimi şekilde sarıldığı kişilerden bulaşmış olabileceği yönünde açıklamalarda bulunduğuna değinen polis, olayla ilgili başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını ifade etti.

Zanlının KKTC vatandaşı olduğuna dikkat çeken polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesini sağlamak adına mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, savcılığın taleplerini dikkate alarak zanlı Kurbani Üçok’un yargılanacağı güne kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 10 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı dört muteber kişinin yüz bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakuluna giderek İspat-I Vücut yapması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.